Трюдо зробив важливу заяву про підтримку України
Трюдо зробив важливу заяву про підтримку України

Трюдо зробив важливу заяву про підтримку України

Канада продовжить надавати Україні підтримку так довго, скільки це буде необхідно і саме тим, чого потребуватиме воююча країна.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє його прес-служба.

"Між 1932 та 1933 роками радянський режим Йосипа Сталіна засудив український народ до смерті від голоду. За цей короткий проміжок часу мільйони українців загинули і геноцид врізався в колективну пам'ять українців. Сьогодні, коли Росія веде свою жахливу війну, Голодомор нагадує, що українці зазнавали болю раніше», - заявив прем'єр Канади.

Він додав, що українці не відступають перед тим, хто намагається стерти їхню культуру та ідентичність, а битва України з російською агресією – це також і битва Канади.

"Хочу чітко заявити: битва України – це наша битва. Ці сумні 90-ті роковини, згадуючи тих, кого ми втратили, хочу підтвердити непохитну підтримку Канадою вільної та незалежної України. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно, тим, чим буде потрібно”, - підкреслив Трюдо.

Прем'єр Канади зазначив, що його країна з початку повномасштабного вторгнення Росії виділила Україні фінансову та військову допомогу на мільярди доларів, і продовжить це робити і надалі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що 55 держав та делегація ЄС підписали декларацію до роковин Голодомору.

Теги за темою
Канада
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader