НАТО має зброю для технологічного прориву України у війні – Ландсбергіс
НАТО має зброю для технологічного прориву України у війні – Ландсбергіс

НАТО має зброю для технологічного прориву України у війні – Ландсбергіс

Захід має зброю, що могла б забезпечити Україні технологічний прорив у війні проти РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс під час пресконференції перед зустріччю глав МЗС НАТО у Брюсселі.

– Я знаю, що у нас зараз є озброєння, які потрібні Україні. Вони тут, вони не використовуються, ми відправляємо їх до третіх країн, ми продаємо їх будь-куди, але не відправляємо Україні, – сказав він.

За словами міністра Литви, Захід може дати Україні цю зброю і забезпечити той технологічний прорив, про який просить головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз дивляться

– Тоді він міг би адаптувати свою стратегію. Якщо ми відкриваємо свої поставки для нього, він може робити будь-що, – додав він.

Ландсбергіс також вважає, що Захід не розглядатиме війну РФ проти України як безпосередню загрозу, доки не станеться аналогічного Перл-Гарбору потрясіння.

Про це він сказав під час дискусії на зовнішньополітичному форумі в Берліні, пише LRT.

– У більшості випадків ми намагаємося представити це як регіональну, все ще далеку проблему, яка нас абсолютно не зачіпає. Це велика політична проблема, яка має бути в центрі дискусій, – наголосив глава МЗС.

7 грудня 1941 року об’єднана ескадра ВМС Японії потай підійшла до Гавайських островів і силами своєї палубної авіації завдала нищівного удару по військовій базі США в Перл-Харбор. Після японського нападу на американську військово-морську базу США вступили у Другу світову війну.

Раніше Україна та Литва підписали Угоду про технічне та фінансове співробітництво.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Україна Литва
Джерело матеріала
loader
loader