Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті
Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті

Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті

Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки у Підвиноградові – це 41-річний місцевий житель, якого підозрюють в організації сутички.

Про це повідомили на сайті поліції Закарпатської області, передає Укрінформ.

"Поліція Закарпаття продовжує досудове розслідування за фактом бійки, яка сталася між місцевим населенням на одній з вулиць у селі Підвиноградів Берегівського району. Там 27 листопада внаслідок конфлікту несумісні з життям травми отримав 40-річний чоловік. Того ж дня підозрюваного у побитті – 34-річного закарпатця – затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. У ході слідства правоохоронці з’ясували, що організував бійку 41-річний місцевий мешканець", – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що учасники конфлікту заздалегідь підготували предмети для завдання тілесних ушкоджень, з погрозами та нецензурною лексикою спровокували конфлікт між місцевим населенням.

Як повідомляється, підозрюваного в організації сутички, 41-річного мешканця Підвиноградова, поліцейські затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Чоловіку інкримінують ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (відповідальність за вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень).

У поліції обіцяють надати правову оцінку діям кожного учасника масової бійки.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті в селі Підвиноградів 27 листопада сталася масова бійка за участю кількох десятків чоловіків, під час якої одного з учасників вбили лопатою. Бійка відбулася в частині села, де компактно проживають роми. Також є інформація про те, що бійка сталася під час "виборів" барона в поселенні.

Наразі у справі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження – у справі головним фігурантом є 34-річний чоловік, який завдавав ударів померлому. Його затримано, він перебуває в ізоляторі.

Підвиноградівські роми – це представники так званих шатрових ромів. Їхнє поселення вважається одним із найбагатших ромських в країні.

Теги за темою
Закарпаття
Джерело матеріала
loader
loader