Київ викупить квартири для пільгових категорій громадян
Київ викупить квартири для пільгових категорій громадян

Київ викупить квартири для пільгових категорій громадян

Житло придбають в об'єктах "Київміськбуду"

Влада Києва викупить в об'єктах ПрАТ ХК "Київміськбуд" квартири для пільгових категорій громадян та об'єкти соціальної інфраструктури.

Джерело: заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Деталі: Викуп житла відбудеться для всіх категорій громадян, які стояли на черзі, зокрема для учасників бойових дій і членів їхніх сімей, для внутрішньо переміщених осіб та інших категорій.Також буде викуплено в комунальну власність об'єкти соціальної сфери, школи і дитсадки. Таким чином влада столиці має намір підтримами роботу забудовника. Викуп житла дасть змогу компанії отримати оборотні кошти та відновити активне будівництво.

Що передувало: ПрАТ ХК "Київміськбуд" опинився на межі банкрутству; на підприємстві провели аудит, за підсумками якого було встановлено відсутність ознак дій із доведення підприємства до банкрутства, приховування фактів фінансової неспроможності. Проте аудитори встановили, що діяльність "Київміськбуду" була порушена через зовнішні чинники – Covid-19, повномасштабну війну тощо. "Київміськбуд" зможе виконати свої зобов'язання перед інвесторами", – зазначив заступник голови КМДА.

Джерело матеріала
loader
loader