У Рівненській області одночасно звільнили всіх керівників лісгоспів
У Рівненській області одночасно звільнили всіх керівників лісгоспів

У Рівненській області одночасно звільнили всіх керівників лісгоспів

ДП «Ліси України» ухвалило рішення про звільнення всіх директорів рівненських філій через «хронічні проблеми».

Про це повідомили у держпідприємстві.

«Як і обіцяв минулого тижня, у лісовій галузі почались кадрові чистки. Сьогодні прийняли рішення про звільнення всіх директорів рівненських філій. Проблеми у регіоні хронічні, а зв’язки надато глибокі, тому маємо повністю оновити кадровий склад місцевого керівництва. Покладаємо велику надію, що правоохоронці та судді завершать розпочату нами роботу, справи завершаться реальними вироками», заявив гендиректор ДП Юрій Болоховець.

За його словами, нові керівники лісових господарств будуть визначені на відкритому кадровому конкурсі - оголошення невдовзі з’явиться на сайті ДП «Ліси України».

Як повідомляє «Економічна правда», 24 листопада гендиректор держпідприємства «Ліси України» Юрій Болоховець анонсував масові звільнення - він заявив, що протягом року служба безпеки підприємства фіксувала порушення, а також збирала інформацію і проводила службові розслідування.

Наступного дня співробітники ДБР виявили у депутата Рівненської обласної ради Віталія Суховича, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП «Ліси України», незадекларовані статки на мільйони доларів.

Як повідомляє сьогодні, 29 листопада, Нацполіція Рівненської області, поліцейські за добу задокументували шість фактів незаконної порубки, зберігання та транспортування лісу.

У селі Нетреба під час перевірки законності діяльності пилорами, належній місцевому жителю, правоохоронці виявили 13 метрів кубічних вільхи без відповідних документів. Аналогічний факт незаконного зберігання лісоматеріалів задокументували і в селі Болотківці, де вилучили 36 колод сосни та берези.

На блокпосту на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» у Сарненському районі поліцейські зупинили вантажівку «Scania» із напівпричепом завантаженим деревиною. Утім, дані у товарно-транспортній накладній, яку надав водій із Івано-Франківщини, не відповідали дійсності, зокрема і щодо пункту призначення, і щодо об’єму. Транспортний засіб із 30 кубами лісоматеріалів породи сосна взято під охорону.

А у селі Рокитне місцевий житель на причепі трактора перевозив близько семи кубів дуба. Документів про походження деревини чоловік не надав, як і житель села Звіздівка, який вантажівкою «ЗІЛ» транспортував 14 колод сосни.

Крім того, на незаконній порубці лісу поліцейські викрили місцевого жителя у лісовому масиві поблизу села Великі Озера. Із місця події вилучили трактор з причепом і 16 свіжозрізаних дерев сосни та знаряддя злочину.

За усіма фактами незаконної порубки, зберігання і перевезення лісу слідчі територіальних підрозділів розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 246 КК України.

У Рівненській області одночасно звільнили всіх керівників лісгоспів - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Джерело матеріала
loader
loader