Негода спровокувала відключення електрики у 3 областях: де проблеми зі світлом
Негода спровокувала відключення електрики у 3 областях: де проблеми зі світлом

Негода спровокувала відключення електрики у 3 областях: де проблеми зі світлом

В Україні знову погіршилися погодні умови. Через сильний поривчастий вітер і дощ відбулися нові знеструмлення у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській областях, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України.

"Тривають роботи з обстеження мережі та усунення наслідків негоди. На ранок через негоду знеструмлено 368 населених пунктів", — йдеться у повідомленні.

Крім того, через бойові дії і технічні проблеми без світла залишаються 444 населених пунктів.

"Генерації електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів", — підсумували у відомстві. 

Відключення світла через негоду

За даними Українського гідрометцентру, 27 листопада в Україні фіксувалися пориви вітру 17-22 м/с. У Київській, Кіровоградській і Полтавській областях був значний сніг. На дорогах країни — ожеледиця.

На ранок 27 листопада через шквальний вітер, сніг й заметіль постраждали 16 областей України. Тоді негодазалишила без світла 2019 населених пунктів.

Нагадаємо, в Україні негода почалася 26 листопада із території Одеської області. Сильний вітер в Одесі спровокував серйозна аварію на котельні великої потужності - впала труба заввишки понад 100 метрів.

Складна ситуація була і з транспортною логістикою. 27 листопада через негоду в Україні на 14 автодорогах було перекрито рух транспорту. Зокрема, найскладніша ситуація тоді склалася на півночі та півдні Одеської області. Там снігові перемети сягали півтора метра.

Теги за темою
негода
Джерело матеріала
loader
loader