Чоловік виклав у TikTok відео роботи ППО під час масованої атаки РФ на Одесу
Чоловік виклав у TikTok відео роботи ППО під час масованої атаки РФ на Одесу

Чоловік виклав у TikTok відео роботи ППО під час масованої атаки РФ на Одесу

Служба безпеки України затримала чоловіка, який незаконно розмістив у мережу інформацію про масовану повітряну атаку Росії на Одесу в ніч проти 5 листопада 2023 року.

Як повідомила пресслужба СБУ, фігурант відзняв на камеру мобільного телефону роботу української протиповітряної оборони та розмістив відповідні медіафайли на власній сторінці у TikTok.

— В описі під цим відео він вказав точний час та місце знімання. Вже за лічені хвилини медіа потрапило до рекомендацій багатьох користувачів соцмережі, серед яких були представники спецслужб РФ, – йдеться у повідомленні.

Окупанти могли використовувати отриману інформацію для коригування повторних повітряних ударів по Одесі, застосовуючи ракетне озброєння та дрон-камікадзе.

Зараз дивляться

Співробітники СБУ встановили особу фігуранта та затримали його. Зловмисником виявився 35-річний одесит, який раніше відбував покарання за крадіжку та пограбування.

СБУ затримання тіктокера

Фото: СБУ

Під час обшуків у його помешканні виявили мобільний телефон, який він використовував для знімання та поширення потім відео роботи Сил оборони.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань).

Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
СБУ Одеса
Джерело матеріала
loader
loader