Трьом областям України загрожує карантин через COVID-19, – Кузін
Трьом областям України загрожує карантин через COVID-19, – Кузін

Трьом областям України загрожує карантин через COVID-19, – Кузін

З настанням холодів в Україні зросла захворюваність на COVID-19. У трьох областях кількість хворих уже переступила епідемічний поріг і їм загрожує запровадження карантину.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону. За його даними запровадити обмежувальні протиепідемічні заходи можуть у Чернівецькій, Тернопільській та Житомирській областях.

Кузін зазначив, що наразі на території України циркулює 14 штамів COVID-19, а захворюваність на коронавірус з кожним днем зростає.

За даними головного санітарного лікаря країни, лише за останній тиждень кількість хворих на ковід збільшилася на 20%, порівняно з попереднім.

"Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина", – навів сумну статистику Ігор Кузін.

Він констатував, що станом на сьогодні серед всіх випадків захворюваності на COVID-19 займає до 35%. При цьому майже половина зафіксованих випадків захворюваності та госпіталізацій з коронавірусом припадає на дітей.

Головний санітарний лікар наголосив, що перевищення епідемічного порогу зафіксовано у західних та північних регіонах країни.

"У трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг. Це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто, ці регіони вже можуть запроваджувати певні обмежувальні протиепідемічні заходи", – наголосив Кузін.

Загалом від початку "грипозного" періоду та COVID-19 в Україні перехворіло вже більше мільйона людей.

Ігор Кузін черговий раз закликає українців вакцинуватися.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні вперше лабораторно підтвердили випадок нового субваріанту штаму коронавірусу "Омікрон" під назвою "Пірола". Захворів на нього 20-річний чоловік у Рівненській області.

Найбільше шансів захворіти в сезон грипу та ГРВІ у тих, хто часто перебуває у громадських місцях: робота, магазини, спортивні зали, розважальні заходи, заклади харчування та громадський транспорт. Оскільки вірус передається повітряно-крапельним шляхом, то не заразитися допоможуть гігієна рук, дистанціювання і уникнення доторкання руками слизових оболонок.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти Obozrevatel гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики  хвороб та  визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader