Змінив темп і обличчя дипломатії: хто такий Генрі Кіссінджер та як світ відреагував на його смерть
Змінив темп і обличчя дипломатії: хто такий Генрі Кіссінджер та як світ відреагував на його смерть

Змінив темп і обличчя дипломатії: хто такий Генрі Кіссінджер та як світ відреагував на його смерть

У середу, 29 листопада, пішов з життя колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер. Йому було 100 років.

Чим відомий Генрі Кіссінджер та як відреагувала світова спільнота на його смерть – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Генрі Кіссінджер: хто це

Життя американського дипломата та лауреата нобелівської премії миру було дуже насиченим. Він працював радником з національної безпеки в адміністраціях 37-го президента США Річарда Ніксона та 38-го президента США Джеральда Форда.

Зараз дивляться

Колишній держсекретар що змінюють епоху, включаючи війну у В’єтнамі, дипломатичне відкриття Китаю, знакові американо-радянські переговори щодо контролю над озброєннями та розширення зв’язків між Ізраїлем та його арабськими сусідами.

Реакція світу на смерть Кіссінджера

Звістка про смерть Генрі Кіссінджера засмутила світову спільноту.

–  Він був суперечливою, але безперечно видатною постаттю. Ми пам’ятатимемо його лідерську спадщину та відданість глобальній співпраці, – у своєму Twitter керівник Офісу президента України. 

Століття Генрі Кіссінджера було непростим, але його великі виклики відповідали його великому і допитливому розуму, написав у своєму Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

– Він змінив її темп і обличчя дипломатії. Чіткий у думках, плідний у писаннях. Його інтелектуальна спадщина продовжуватиме впливати на розуміння дипломатії та світового порядку. Для мене було честю знати його, – Кулеба. 

Лорд Девід Кемерон віддав данину пам’яті колишньому держсекретарю США Генрі Кіссінджеру та що обговорював з паном Кіссінджером війну в Україні перед його смертю.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Лише кілька місяців тому ми обговорювали такі широкі питання, як війна в Україні, загроза, яку представляє Іран, і нові виклики, створені Росією та Китаєм. Навіть у 100 років його мудрість і вдумливість сяяли наскрізь, – написав колишній прем’єр-міністр Великої Британії. 

Теги за темою
смерть
Джерело матеріала
loader