Помер фронтмен гурту The Pogues Шейн Макгован
Помер фронтмен гурту The Pogues Шейн Макгован

Помер фронтмен гурту The Pogues Шейн Макгован

Помер фронтмен гурту The Pogues Шейн Макгован

Він написав пісню Fairytale of New York.

Фронтмен та автор пісень гурту The Pogues Шейн Макгован помер у віці 65 років. The Guardian називає музиканта «одним із найвеличніших лідерів гуртів», який «оживив рок силою ірландської народної музики» у пісні Fairytale of New York.

За даними видання, Макгован помер після тривалої хвороби. Наприкінці 2022 року музиканта госпіталізували з вірусним енцефалітом, тому кілька місяців 2023 року він провів у палаті інтенсивної терапії. У Макгована також були проблеми з наркотиками та алкоголем.

«Шейн завжди буде світлом, яке світить переді мною, мірилом моїх мрій і любов'ю всього мого життя… Я неймовірно щаслива, що зустріла його, покохала його і була така нескінченно і беззастережно кохана їм», - сказала дружина музиканта Вікторія Мері Кларк.

Макгован заснував гурт Pogue Mahone (назву пізніше скоротили до The Pogues) у 1982 році і залишався фронтменом колективу до його розпаду 2014-го. Пісню Fairytale of New York гурт записав спільно з Крісті Маккол у 1988 році, вона посіла друге місце у британському чарті.

У 2018 році на святкуванні його 60-річного ювілею у Національній концертній залі Дубліна Макгован удостоївся нагороди за свій внесок у популярну музику.

Помер фронтмен гурту The Pogues Шейн Макгован - Фото 1
Джерело матеріала
loader