СБУ є лідером за кількістю знищеної бронетехніки за допомогою ударних безпілотників – Малюк
СБУ є лідером за кількістю знищеної бронетехніки за допомогою ударних безпілотників – Малюк

СБУ є лідером за кількістю знищеної бронетехніки за допомогою ударних безпілотників – Малюк

У боях на Донеччині важливу роль відіграли FPV-дрони, які одними з перших почали використовувати спецпризначенці Служби безпеки України.

Про це йдеться у фільмі Бахмут. Дорога життя із документального циклу СБУ. Спецоперації перемоги, який показали в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Представники СБУ вдосконалювали та адаптували дрони під конкретні задачі.

Зараз дивляться

За словами голови СБУ Василя Малюка, рішення посилити снайперів СБУ бойовими групами з FPV-дронами було прийняте під час його візиту у Бахмут.

– СБУ є лідером за кількістю знищеної бронетехніки з допомогою ударних безпілотників. Одна з наших груп за чотири бойових виходи повністю знищила 79 одиниць техніки. Дрон, який вартує від $450 до $2 тис, в залежності від типу бойової частини та інших ТТХ, він палить багатомільйонний танк. Це дуже зрозуміла арифметика, яка доводить ефективність дронів, — розповів керівник СБУ.

Українські спецпризначенці розповідають, що завдяки цим дронам вдалося вражати таку техніку, як ТОС-1А Солнцепек разом із боєкомплектом, який сумарно коштує близько $15 млн.

На переконання Василя Малюка, нові технології надають перевагу на полі бою, саме тому СБУ активно їх використовує та розвиває.

– У лавах СБУ ми виростили ціле покоління унікальних операторів бойових дронів. Окремі з них – Герої України, — розповідає Малюк.

Керівник Служби додає, що в лавах СБУ дрони вдосконалюються та масштабуються, але досвід роботи з бойовими дронами передається й в інші підрозділи Сил оборони, де також чимало досвідчених бойових груп.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader