Синдром білих легенів – пневмонія з Китаю спричинила епідемію у Данії
Синдром білих легенів – пневмонія з Китаю спричинила епідемію у Данії

Синдром білих легенів – пневмонія з Китаю спричинила епідемію у Данії

У Данії, слідом за Нідерландами, сповістили, що фіксується стрімке тривожне зростання випадків синдрому білих легенів – того самого типу пневмонії, хвиля якої накрила Китай.

Керівники охорони здоров’я Данії кажуть, що рівень захворюваності на Mycoplasma pneumoniae, бактеріальну інфекцію, проти якої антибіотики марні, досяг рівня епідемії.

За останні п’ять тижнів показники зросли втричі

Поширення випадків китайської пневмонії у Нідерландах, Швеції і особливо стрімке в Данії, викликає побоювання, що спалах інфекції пошириться всім європейським континентом.

Зараз дивляться

Mycoplasma pneumoniae зазвичай викликає легке захворювання, схоже на грип, яке іноді називають “гуляючою пневмонією”. Найчастіше вражає дітей молодшого віку.

– Насправді ми чекали цього спалаху, – зазначила старший науковий співробітник SSI Ханне-Дорте Емборг.

Як і представники охорони здоров’я Китаю, пані Емборг переконана, що нинішня хвиля захворювання на пневмонію може бути вищою, ніж зазвичай, через те, що діти не заражалися цією хворобою під час карантину, запровадженого на період пандемії Covid-19. Отож у них не сформувався імунітет.

У SSI додали, що зростання мікоплазмових інфекцій, крім Китаю, спостерігається також у Сінгапурі.

Професор Пол Хантер, експерт з інфекційних захворювань з Університету Східної Англії, сказав, що за його даними, хвилі мікоплазми зазвичай вражають країни кожні три-сім років.

Останній був у 2019-2020 роках.

Тож, швидше за все, спалах синдрому білих легень у Китаї та інших країнах, не пов’язаний з новим штамом бактерій чи вірусів.

Китай також наполягає на тому, що винен не новий збудник, а відновлення респіраторних захворювань після карантину.

Джерело:

Джерело матеріала
loader