США планують вдвічі скоротити доходи Росії від експорту енергоресурсів
США планують вдвічі скоротити доходи Росії від експорту енергоресурсів

США планують вдвічі скоротити доходи Росії від експорту енергоресурсів

Уряд США планує вдвічі скоротити доходи Російської Федерації від продажу нафти та газу до кінця цього десятиліття.

"Ми зробимо все можливе, щоб це стало правдою. Мета цих санкцій - змінити поведінку Росії та переконатися, що Путін, коли буде досягнуто певного миру, не використає три-чотири роки, щоб переозброїтися й підготувати свою армію до третього етапу вторгнення в Україну", - заявив заступник держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт в інтерв’ю Financial Times.

Як зазначається, РФ продовжує експортувати великі обсяги нафти з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Згідно з прогнозом Міжнародного енергетичного агентства, експорт російських нафти та газу може впасти щонайменше на 40-50% до 2030 року, якщо західні санкції збережуться.

Експорт нафти та газу з РФ

У листопаді США запровадили нові санкції проти російських компаній і ліберійських танкерів, які перевозили нафту з Росії. Однак попри санкції Заходу щодо експорту російської нафти, в Росії вже кілька місяців збільшується дохід на фінансування війни в Україні.  

За даними Center for Research on Energy and Clean Air, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія заробила на експорті нафти, природного газу та вугілля близько 550 мільярдів євро. 

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader