3 грудня: яке свято цього дня
3 грудня: яке свято цього дня

3 грудня: яке свято цього дня

Традиційно публікуємо добірку свят, що припадають на 3 грудня. Варто враховувати, що з переходом на новий календар багато церковних свят тепер відзначатимуть у нові дати.

Церковні свята 3 грудня за новим стилем

3 грудня за новим стилем відзначається день пам’яті святого пророка Софонія. Його пророцтва, в основному, стосуються Страшного суду і кінця світу, і були промовлені ним за 600 років до народження Ісуса Христа.

З самого дитинства Софоній дотримувався християнських норм. Він часто взаємодіяв з Богом, одержуючи від нього одкровення та відання. Коли він дорослішав, Софоній отримав бачення про руйнування Єрусалима і вимушене розсіювання юдеїв по всьому світу. Він почав закликати оточуючих звернутися до Господа, щоб уникнути майбутнього Страшного суду.

3 грудня: що ще святкують цього дня

  • Міжнародний день інвалідів

1992 року, наприкінці Десятиліття інвалідів Організації Об’єднаних Націй (1983—1992), Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією №47/3 проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.

День заснували з метою просування прав інвалідів у всіх сферах суспільного життя, а також привернення уваги широкого загалу до проблем інвалідів.

Зазначене десятиліття було періодом підвищення поінформованості та вжиття заходів з метою покращення становища інвалідів та забезпечення для них рівних можливостей.

  • Всесвітній день комп’ютерної 3D-графіки

Всесвітній день комп’ютерної 3D графіки, також відомий як День 3D-шників, – неофіційне, але відзначається свято осіб, які професійно або на аматорському рівні займаються створенням тривимірної комп’ютерної графіки.

Ініціатором започаткування цього свята виступила компанія Alias System Corporation. Дата була обрана невипадково: поєднання числа 3 та назви місяця December нагадує про абревіатуру 3D. Тому свято на честь тривимірної графіки так і називається – 3Десень.

Останніми роками 3December стає святом всіх художників і дизайнерів, чия діяльність так чи інакше пов’язана з комп’ютерною графікою – як тривимірною, так і двовимірною – а його святкування розтягується на кілька днів.

дизайнер

  • Міжнародний день боротьби з пестицидами

3 грудня населення планети відзначає Міжнародний день боротьби із пестицидами. Він був запущений Мережею боротьби з пестицидами (PAN International) у 1998 році на згадку про екологічну катастрофу, яка сталася 3 грудня 1984 року на пестицидному заводі в Бхопалі (Індія).

Девіз сьогоднішнього Дня: “Пестициди – глухий кут цивілізації”. І мета Дня боротьби з пестицидами — привернути увагу світової громадськості до вирішення проблем, які виникли внаслідок виробництва та використання цих небезпечних хімікатів.

3 грудня: прикмети та народні повір’я

  • Вранці почав йти сніг – надвечір передвістя теплої погоди;
  • якщо 3 грудня в грубці тріщать дрова – настане мороз;
  • Хмари пливуть небом – скоро почнеться сильний снігопад;
  • якщо дощ 3 грудня, то дощова погода збережеться і на третій день літа;
  • якщо домашня рослина розквітла – скоро у вашій родині з’явиться новий член;

3 грудня: який знак Зодіаку

Людей, народжених 3 грудня, відносять до знаку зодіаку Стрілець

Джерело матеріала
loader
loader