Китайський блогер знімав роботу ППО: яке покарання обрав суд
Китайський блогер знімав роботу ППО: яке покарання обрав суд

Китайський блогер знімав роботу ППО: яке покарання обрав суд

В Одесі суд визнав винним китайського блогера, який знімав роботу української системи ППО. Про це йдеться в ухвалі Приморського районного суду Одеси.

За інформацією слідства, громадянин КНР знімав з вікна квартири на свій фотоапарат роботу сил ППО в Одесі під час відбиття атаки росіян. Китаєць випустив серію відеороликів з коментарями про місце і час зйомки, характеристики звуків, факти ураження цілі та наслідки влучання.

Завдяки цим відео можна ідентифікувати на місцевості розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки. Будь-який користувач міг переглянути на ньому відеозапис, зокрема російські представники розвідки.

У судовому засіданні блогер свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та запевнив, що вирішив припинити злочинну діяльність і всіляко сприятиме наближенню перемоги України. 

Блогера засудили на п'ять років позбавлення волі, але, зважаючи на щире каяття обвинуваченого та його активне сприяння у розкритті злочину, суд звільнив блогера від відбування покарання з іспитовим строком на один рік. Також суд змінив арешт на запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання до набрання вироком законної сили. 

Суд узяв до уваги те, що обвинувачений дотримується проукраїнської позиції, підтримує ЗСУ та здійснює волонтерську діяльність на користь ЗСУ. 

Джерело матеріала
loader
loader