Ще два пункти пропуску на кодоні України та Польщі припинили роботу
Ще два пункти пропуску на кодоні України та Польщі припинили роботу

Ще два пункти пропуску на кодоні України та Польщі припинили роботу

Ще два пункти пропуску на кодоні України та Польщі припинили роботу

Окрім того чотири КПП блокують поляки.

На кордоні України та Польщі станом на ранок неділі, 3 грудня, припинили роботу  пункт пропуску «Смільниця» та місце пропуску поза пунктом пропуску «Нижанковичі», повідомила Державна прикордонна служба України.

В ДПСУ зазначили, що зупинка роботи ПП є тимчасовою та спричинена несправностями бази даних митної служби, через що оформлення осіб та транспортних засобів не здійснюється.

«Просимо врахувати цю інформацію під час планування поїздок через українсько-польський кордон», - додали в прикордонній службі.

Водночас станом на ранок досі залишаються заблокованими для вантажних перевізників чотири пункти пропуску на кордоні із Польщею. В чергах на перетин кордону в бік України чекають понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, найбільше вантажівок стоять на пункті пропуску «Рава-Руська» – 850, ще по 600 – на «Краківці» та «Шегинях, а також 450 на ПП «Ягодин».

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Гребенне». Представники транспортних компаній вимагають повернути дозволи на комерційні перевезення для України.

23 листопада польські страйкарі розпочали блокаду четвертого пункту пропуску - «Медика», який межує з українським ПП «Шегині». Рух вантажного транспорту ускладнений.

Про те, чому протест польських автоперевізників є нераціональним, спираючись на цифри пояснює Юлія Самаєва у статті "Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити". 

Водночас до польських перевізників, які заблокували український кордон, на знак "солідарності" приєдналися їхні словацькі колеги. А як щодо солідарності з Україною, яка стікає кров’ю, яку щоденно, щогодинно намагається знищити Росія? То хто ж улаштував нову блокаду? Хто й чому душить Україну в умовах війни? Про це — в статті Павла Кравчука "Нова блокада: хто душить Україну в умовах війни".

 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader