Метеорологічна зима прийшла до Києва на 10 днів раніше за норму
Метеорологічна зима прийшла до Києва на 10 днів раніше за норму

Метеорологічна зима прийшла до Києва на 10 днів раніше за норму

Нинішнього року метеорологічна зима у столиці розпочалася раніше. У Києві вона настала 19 листопада, повідомляє обсерваторія імені Бориса Срезневського у Facebook.

- Стійкий перехід середньодобової температури повітря через 0°С у бік зниження відбувся у Києві 19 листопада, що свідчить про початок метеорологічної зими у столиці, яка прийшла на десять днів раніше за середню багаторічну дату, - розповіли метеорологи.

Фахівці також підбили підсумки календарної осені в Києві. Середня температура повітря за сезон у Києві склала +11,4°С, що на 2,7°С вище за середні багаторічні значення. При цьому цієї осені посіла друге місце серед найтепліших з 1881 року в столиці. Було зафіксовано п'ять температурних рекордів та один рекорд із опадів.

Усі осінні місяці були теплішими, ніж зазвичай, особливо вересень, який мав найбільше позитивне відхилення – 3,9°С. Найхолодніше календарною восени 2023 року в Києві було 23 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилася до 6,8 градусів морозу, а найтепліше – 24 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +29,1°С. За вересень – листопад у Києві випало 172 мм опадів, що становить 115% кліматичної норми.

Раніше синоптики спрогнозували, що антициклон Dunja принесе в Україну мороз упродовж тижня з 4 грудня. У вівторок, 5 грудня, в Україні прогнозують справжню зимову погоду - вночі вдарять тріскучі морози, а вдень буде відлига. Так що на дорогах утворюється ожеледь

Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader