Позафракційний депутат Шпенов написав заяву про складання мандату
Позафракційний депутат Шпенов написав заяву про складання мандату

Позафракційний депутат Шпенов написав заяву про складання мандату

Позафракційний народний депутат Дмитро Шпенов, якого помічали у "кнопкодавстві", написав заяву про складання депутатських повноважень.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Шпенова Дмитра Юрійовича про складення депутатських повноважень та дострокове припинення повноважень народного депутата України", - йдеться у повідомленні акаунту Верховної Ради України у Telegram.

У зв'язку з цим, сказано, що відповідну заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

Як свідчить сайт парламенту, Шпенов був серед тих 15 народних депутатів, які 19 жовтня 2023 року проголосували у першому читанні проти законопроекту про заборону релігійних організацій, повʼязаних із Російською Федерацією (№8371).

Шпенов був обраний до парламенту дев'ятого скликання у 2019 році в одномандатному мажоритарному окрузі у Дніпропетровській області з центром у Кривому Розі. Він є членом комітету ВР з питань правової політики.

У Верховній Раді України восьмого скликання Шпенов був членом депутатської фракції політичної партії "Опозиційний блок", яка нині заборонена в Україні.

Складання повноважень нардепів

У липні нардеп від "Слуги народу" Андрій Холодов, якого знайшли на Кіпрі, подав заяву про складення повноважень народного депутата України. Того ж місяця нардепа Юрія Арістова після відпочинку на Мальдівах позбавили депутатських повноважень.

Також у липні було зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Тетяни Плачкової, яку було обрано від забороненої політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Теги за темою
Верховна Рада нардепи
Джерело матеріала
loader
loader