Україна створює нову модифікацію крилатої ракети "Нептун"
Україна створює нову модифікацію крилатої ракети "Нептун"

Україна створює нову модифікацію крилатої ракети "Нептун"

Україна створює нову модифікацію ракети для комплексу "Нептун". Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтервʼю АрміяІnform.

- Зараз ведеться робота щодо створення так званого довгого «Нептуна». Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу «Нептун», — сказав заступник очільника Міноборони.

Також ведеться активна робота разом з Міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО, додав Гаврилюк.

— Наразі про це ми не можемо говорити докладно, скажу лише, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів «Бук» та С-300, - зазначив він.

За версію “Мілітарного”, йдеться про далекобійну версією комплексу «Нептун».

«Нептун» - українська крилата ракета. Початково однойменний комплекс розроблявся для ураження бойових кораблів противника. Зараз, ймовірно, йдеться про версію ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

У квітні представник українського оборонного відомства на умовах анонімності повідомив The Drive, що конструктори працюють над модифікацією протикорабельної ракети «Нептун» для ураження наземних цілей. Вона може запускатись з тієї ж пускової установки та має максимальну дальність у 400 км і бойову частину масою у 350 кілограмів проти 150 кг у протикорабельної версії.

14 вересня крилатими ракетами «Нептун» було уражено російський зенітний комплекс С-400 біля окупованої Євпаторії. 21 вересня СБУ спільно із ВМС завдали удару ракетами «Нептун» по військовому аеродрому «Саки» в Криму.

Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader