Хочуть перерізати логістику ЗСУ: Барабаш про бої на північ від Авдіївки
Хочуть перерізати логістику ЗСУ: Барабаш про бої на північ від Авдіївки

Хочуть перерізати логістику ЗСУ: Барабаш про бої на північ від Авдіївки

Окупаційні війська РФ хочуть захопити селище Степове, що на північний захід від Авдіївки, щоб перерізати логістику ЗСУ. Однак окупанти не контролюють населений пункт.

Про це розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у коментарі Радіо Свобода.

Він зазначив, що по всій лінії фронту довкола Авдіївки тривають запеклі бої. Ворог тисне, намагаючись знайти шпарини в лінії нашої оборони.

Зараз дивляться

Дуже багато уваги окупанти приділяють саме Степовому, там тривають важкі бої.

– Зрозуміло, чому вони це роблять, чому для них дуже важливе Степове. Хочуть перерізати логістику. Це найближчий напрямок для того, щоб перерізати нам єдину дорогу, – повідомив Барабаш.

Попри все, селище залишається під контролем Збройних сил України. Хоча окупанти все ще “намагаються малими групами постійно щось намацати, десь пролізти”.

– Буквально вчора-позавчора були такі дуже серйозні стабілізаційні дії з нашого боку. Зараз ворога в Степовому немає… Зараз повністю Степове контролюється Збройними силами України, – наголосив Барабаш.

Він також повідомив, що окупанти продовжують штурмувати Авдіївський коксохімічний завод майже цілодобово, незважаючи на погодні умови, кидаючи різну кількість груп.

Однак на саме підприємство ворогу не вдалося зайти жодного разу.

– Іноді справді вони доходять майже до паркану заводу. Але ж… Пишуть вони дуже часто: “ми зайшли на коксохім”, “нам залишилося два дні, три дні – коксохім буде повністю наш”. Це не відповідає дійсності. Жодного разу на коксохім вони не заходили, – пояснив Барабаш.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

У промисловій зоні Авдіївки також тривають дуже запеклі бої. За словами Барабаша, це свідчить про те, що окупанти отримали “прямий наказ заходити в місто будь-якою ціною, попри будь-які втрати”.

Ворог останнім часом в основному застосовує військову техніку саме в промзоні. Оскільки на інших напрямках ґрунти не дозволяють цього робити в таких погодних умовах.

Барабаш уточнив, що ЗСУ вже знищили дуже багато техніки окупантів.

Бої за Авдіївку: ситуація за минулу добу

Окупанти проводять активні штурмові дії в районі Авдіївки з 10 жовтня.

Минулої доби відбулося 37 боєзіткнень. Такі дані навів бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський.

– Кількість наземних атак ворога не зменшується… Зросла активність ворожої авіації, до 18 авіаударів. Зокрема, ворог, після деякої перерви, поновив застосування штурмовиків Су-25 та вертольотів Ка-52, – зазначив він.

Протягом доби ще 7 окупантів здалися в полон. Загальні добові втрати військ РФ в операційній зоні ОСУВ Таврія склали 428 осіб.

ЗСУ знищили 21 одиницю військової техніки ворога та три склади боєприпасів.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader