Довічне ув’язнення отримав військовий РФ, який у спину розстріляв 70-річного мешканця Київщини
Довічне ув’язнення отримав військовий РФ, який у спину розстріляв 70-річного мешканця Київщини

Довічне ув’язнення отримав військовий РФ, який у спину розстріляв 70-річного мешканця Київщини

Завдяки доказовій базі Служби безпеки довічне позбавлення волі заочно отримав російський капітан Дмитро Дьоготь, який причетний до масових вбивств цивільного населення в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначено, що перебуваючи на посаді керівника розвідки 64-ї окремої мотострілецької бригади ЗС Росії, він брав участь у захопленні Бучанського району на Київщині.

Зараз дивляться

У період тимчасової окупації громади Дьоготь командував діями підлеглих під час проведення каральних акцій проти місцевих жителів. У ході таких “рейдів” росіяни викрадали та вбивали людей, а також грабували приватні помешкання.

При цьому військовий посадовець власноруч застосовував вогнепальну зброю проти цивільних.

– Встановлено, що 3 березня 2022 року на одній з вулиць селища Гавронщина Дьоготь зупинив беззбройного 70-річного громадяни і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Після падіння потерпілого окупант розстріляв чоловіка в спину, – йдеться у повідомленні.

Ініційована СБУ судово-медична експертиза підтвердила, що причиною загибелі місцевого жителя стали численні вогнепальні поранення і втрата крові.

На підставі зібраних доказів суд визнав Дьогтя винним за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) і призначив йому довічне позбавлення волі заочно.

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування засудженого для його покарання за злочини проти громадян нашої держави.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Раніше у Миколаєві контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента головного управління Генштабу ЗС Росії (відомого як ГРУ), який розвідував позиції та маршрути руху ЗСУ на Миколаївщині.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader