З подарунками та індичкою: як і коли святкують Різдво в Англії
З подарунками та індичкою: як і коли святкують Різдво в Англії

З подарунками та індичкою: як і коли святкують Різдво в Англії

На тлі війни багато українців відзначатимуть новорічні свята за кордоном. У такому разі варто враховувати місцеві традиції. Саме час з’ясувати, як і коли відзначають Різдво в Англії, і які традиції існують.

Коли Різдво в Англії – дата

Не секрет, що у Великій Британії заведено відзначати католицьке Різдво. Дата великого свята не змінюється, тому Різдво в Англії відзначають 25 грудня.

До речі, в Україні з 2023 року також відзначають Різдво з 25 грудня. Утім, у церкві повідомляють, що можна відзначати і за старою датою – 7 січня. Головне, щоб дотримувалися традиції святкування і була віра в серці.

Зараз дивляться

Як святкують Різдво в Англії – головні традиції

Один із найпопулярніших звичаїв в Англії на Різдво – це прикрашання ялинки. Дерево прикрашають гірляндами, кулями, іграшками, фігурками тварин і янголів.

Багато хто також іде до церкви, після чого повертається додому і готується до вечері. Традиційно, на столі має бути індичка, запечена з яблуками та сухофруктами. Гостей і близьких пригощають запеченою картоплею, смаженим курчам і різдвяним пудингом.

Не забувайте і про подарунки – їх також вручають дітям і дорослим. Зазвичай їх уночі кладуть під ялинку, а на ранок діти біжать до зеленого дерева, щоб побачити, що їм підготували за гарну поведінку.

Серед традицій в Англії на Різдво – відпочинок у родині. Близькі збираються в одному домі та спілкуються одне з одним.

Варто зазначити, що багато українців не знають, . Досить непросто розібратися з усіма традиціями та звичаями, коли подію перенесли на 13 днів.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader