Покарання придумають пізніше: магазин Google Play визнали монополістом
Покарання придумають пізніше: магазин Google Play визнали монополістом

Покарання придумають пізніше: магазин Google Play визнали монополістом

Магазин Google Play для Android-смартфонів визнали монополією. Такий вердикт постановив суд у справі між Google та Epic Games Store.

Подробиці суду над Google за Fortnite

Так, судовий розгляд між Google та Epic Games Store тривав ще з 2020 року. Творці гри Fortnite поскаржилися на рішення Google прибрати проєкт із магазину через пряму систему транзакцій, що заборонено політикою компанії.

Тепер 12 грудня справа добігла кінця – суд присяжних постановив, що Google зловживає позицією на ринку магазинів додатків для Android, визнавши монополію магазину незаконною.

Зараз дивляться

Під час суду з’ясувалося, що компанія платить виробникам смартфонів для впроваджень Google Play і відмови від інших аналогічних платформ.

Утім, поки невідомо, що доведеться зробити Google після програшу в суді – вердикт буде винесено на початку 2024 року. Примітно, що Epic не претендує на грошову компенсацію. Творці Fortnite хочуть, щоб кожен міг відкрити свій магазин додатків зі зручним способом для транзакцій.

Судові розгляди через відеоігри – звична справа. Нещодавно . Він звинувачує компанію в крадіжці його образу, який з’явився в трейлері гри. У компанії поки ніяк не відреагували на заяву.

Теги за темою
Google
Джерело матеріала
loader