Мешканців постраждалої від ракетної атаки багатоповерхівки у Києві розмістили в школі
Мешканців постраждалої від ракетної атаки багатоповерхівки у Києві розмістили в школі

Мешканців постраждалої від ракетної атаки багатоповерхівки у Києві розмістили в школі

Мешканців багатоповерхівки в Дніпровському районі Києва, яка найбільше постраждала під час нічної ракетної атаки Росії, тимчасово розмістили в школі. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

- Мешканців багатоповерхового житлового будинку в Дніпровському районі столиці, який зазнав найбільших пошкоджень внаслідок нічної ракетної атаки на столицю тимчасово прихистять в Пункті Незламності. Його відкрили на території школи №98, що розташована поруч, - йдеться у Telegram-канал Київської міської військової адміністрації.

Дітей, які вчаться у школі, перевели на дистанційну форму навчання. У школі постраждалих забезпечать гарячими напоями, інтернетом, зв’язком та першою медичною допомогою.

Мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі, що з пошкодженої багатоповерхівки в Дніпровському районі рятувальники евакуювали 15 мешканців.

- Уламки балістичної ракети впали у двір багатоквартирного будинку. Внаслідок цього пошкоджений і будинок, і дитячий садок, розташований поруч. У дворі згоріли припарковані авто, а також повилітали шибки в прилеглих будинках та школі, - розповів він.

Після слідчо-оперативних дій людям дозволять забрати необхідні речі, а вибиті шибки комунальники  затягнуть плівкою. Після цього місто розпочне експертизу — якщо несучі конструкції неушкоджені, будинок оперативно відновлять. Якщо ж пошкодження конструкцій критичні, влада розглядатиме варіант капітального відновлення. На час відновлення людям нададуть тимчасове житло.

У ніч проти 13 грудня Росія атакувала Київ десятьма ракетами 48Н6 з комплексу С400, які летіли по балістичній траєкторії. Сили ППО збили ракети, але уламки впали у чотирьох районах столиці, постраждали 53 людини. Найбільше постраждав Дніпровський район. Окрім багатоповерхівки, пошкоджена дитяча лікарня та приватні будинки. 35 приватних будинків залишилися без світла через пошкодження ліній електропередач.  

Теги за темою
Київ російська агресія
Джерело матеріала
loader
loader