Компенсація за підтоплене метро: киянам повертатимуть кошти за пересадки
Компенсація за підтоплене метро: киянам повертатимуть кошти за пересадки

Компенсація за підтоплене метро: киянам повертатимуть кошти за пересадки

Станції "синьої" гілки закрили через підтоплення. За повідомленнями влади, ремонт там триватиме близько 6 місяців.

Рішення Київради

Київрада 14 грудня ухвалила важливе рішення, що допоможе киянам уникнути переплат через закриті станції метро. Жителі столиці отримуватимуть компенсацію поїздок за вимушену пересадку на автобуси та тролейбуси. Маршрут з "Теремків" до будь-якої іншої станції метро, як і раніше коштуватиме 8 гривень, однак переплату повертатимуть назад на карту.

Під час поїздки потрібно буде провалідувати транспортну карту на кожній пересадці. Але вночі зайві поїздки будуть повертатися на картку. Тому пасажир, проїхавши наземним транспортом та метро платитиме тільки за одну поїздку,
– пояснив Віталій Кличко.

Відповідна система повернення поїздок розпочне свою роботу вже в понеділок 18 грудня. Київ Цифровий 15 грудня опублікує інструкцію, як саме це діятиме.

Проблеми з метро у Києві

  • Рух поїздів між станціями "синьої" гілки метро "Деміївська" та "Теремки" закриють на пів року через ремонт тунелю – виникло підтоплення. Працівники метрополітену 8 грудня після ранкового піку побачили нові тріщини, тому о 13:45 було вирішено зупинити рух ділянкою.
  • Варто зазначити, що станції "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром" і "Теремки" працюватимуть як укриття. Згодом стало відомо, що столиці налагодили човниковий рух. Потяги ходитимуть від станції "Деміївська" до станції "Теремки", однак у тунелі між станціями "Либідська" та "Деміївська", де власне ведуться ремонтні роботи, потяги не ходитимуть,
  • Також влада ухвалила рішення пустити на маршрути більше одиниць наземного транспорту, однак це може призвести до ускладнення руху містом. Від "Либідської" до "Теремків" курсуватиме наземний транспорт, який повністю буде дублювати рух метро.
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader