Бреду Пітту – 60. За що ми любимо цього всеїдного актора
Бреду Пітту – 60. За що ми любимо цього всеїдного актора

Бреду Пітту – 60. За що ми любимо цього всеїдного актора

Бред Пітт – принципи життя актора

Одному з найяскравіших секс-символів другої половини дев'яностих і початку нульових Бреду Пітту 18 грудня виповнилося 60 років. Попри вік, актор продовжує перебувати у чудовій фізичній формі, а акторська харизма Пітта додає будь-якому фільму за його участю підвищений інтерес з боку глядача.

За що ми любимо Пітта

Скільки б років не було Бреду Пітту, він продовжує грати молодих героїв. У свої 60 на екрані він має вигляд не більш ніж на 35, максимум 40 років. Причому, це не лише про зовнішність. Бред і фізично залишається у хорошій формі. Про це, наприклад, свідчить торішній фільм "Загублене місто", в якому Пітт зіграв невелику роль досвідченого воїна.

Сцена, де він сам вступає у бій проти загону збройної охорони, мабуть, найяскравіша в цій картині.

Звісно, в Голлівуді досить гарненьких акторів, які одним поглядом підкорюють мільйони жіночих сердець. Пітт відрізняється від багатьох із них тим, що він яскравий не тільки в екшенах. Він сильний драматичний актор, який здатний грати на півтонах і знаходити для своїх героїв нові та зовсім несподівані ракурси.

Наприклад, його Ангел смерті зі "Знайомтеся, Джо Блек", де герой Пітта пізнає життя, а кожен новий смак і запах для нього нові. І він відіграє всі можливі емоції мімікою свого обличчя – здивування, розчарування та інтерес до нового.

У фантастичній драмі "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" актор грає всі стадії віку і пов'язані з цим не тільки зовнішні, а й внутрішні зміни – як фізичного здоров'я, так і емоцій. Саме ця його роль, на наш суб'єктивний погляд, найбільше в його фільмографії заслуговувала на "Оскар". Проте статуетка того разу пішла до іншого. Тому Пітт належить до тієї категорії кінозірок, яких американська кіноакадемія обходить своєю увагою, навіть попри те, що він символізує ціле покоління. Він досі не має "Оскара" за "Найкращу чоловічу роль", хоча номінувався тричі. Неабиякою втіхою для нього можуть бути нагороди від академії як продюсера за "12 років рабства" та "Найкраща чоловіча роль другого плану" за "Одного разу в Голлівуді".

Ще Пітт цікавий своїм підходом до вибору ролей. Багато режисерів хотіли б отримати його до себе на головну роль – і він нечасто відмовляє. Просто актор ділить для себе фільми на дві частини: на одних він заробляє гроші, як на "Трої" чи "Війні світів Z". В інших знімається заради акторського інтересу і в таких випадках помітно знижує свій гонорар, бо розуміє – такі кінострічки не зберуть сотні мільйонів у прокаті. Це все той же "Знайомтеся, Джо Блек", що провалився у прокаті. Або "Як боягузливий Роберт Форд убив Джессі Джеймса", в якій Пітт грає легендарного американського бандита Джессі Джеймса. І в його виконанні він зовсім не Робін Гуд, як звикли того сприймати у народі.

Секрет молодості

Ми вже зазначили, що актор за 30 років кар'єри, починаючи від "Інтерв'ю з вампіром", мало змінився. Звичайно ж, багато хто запитує, як Пітту вдалося зберегти свою зовнішність. Тим більше, інформації про те, що Бред звертався до послуг пластичного хірурга або використовував якісь практики, не траплялося. Тому його колеги висловлюють різні припущення. Одні вважають, що це хороші гени плюс постійна підтримка форми. На відміну від багатьох колег-однолітків, він не втратив свого волосся і досі у нього не з'явився живіт. Інші кажуть, що секрет у тому, що він припинив вживати алкоголь, бавитися з наркотиками і не просто перейшов на здорове харчування, а й став веганом.

Романтики говорять про те, що старіти йому не дають його пасії, які завжди молодші за нього. Нагадаємо, 32-річна дизайнерка ювелірних прикрас Інес де Рамон молодша за Пітта на 28 років.

Водночас іноземні таблоїди відзначають, той факт, що де Рамон – не акторка, дуже позитивно позначається на Пітті. У пари немає заздрощів один до одного. Є також думка про те. що людина має вигляд якраз на стільки, на скільки почувається. У Бреда Пітта досі багато захоплень, які відповідають саме молодим людям. Він із задоволенням ходить на рок-концерти. Наприклад, рік тому журналісти бачили його разом із новою супутницею на концерті U2. Крім того, нікуди не ділося його захоплення мотоциклами. Вони не припадають пилом у нього в гаражі. Актора постійно бачать, коли він ганяє трасами.

Правила життя від Бреда Пітта

  1. Найкраще, чому я навчився, це вміння вчитися. Ми можемо навчитися будь-чого, люди здатні на це, просто треба не тільки вірити, а й працювати над цим, не покладаючи рук.
  2. Для батька наша стабільність завжди була пріоритетом, причому – не матеріальний її бік. Тато каже, гроші не є предметом першої необхідності, вони – як вогнегасник у будинку, потрібні для безпеки. Предмет першої необхідності для нього – довіра одне до одного. А мама завжди вважала: головне, що вона має дати нам – це себе, свій час. Вона завжди сама вкладала нас і говорила з нами перед сном стільки, скільки ми хотіли. Я намагаюся дивитися на сім'ю з їхньої, татової та маминої, позицій: сім'я повинна стати для людини найбезпечнішим місцем у світі, вільним від тривог.
  3. Бути одруженим – це означає, що я можу пукнути прямо в ліжку. Або їсти там морозиво.
  4. Я свято вірю у свій метод: спочатку здорово пахнеш, потім здорово відпочиваєш.
  5. Я палю. Потім кидаю. Потім знову курю. Потім кидаю. Потім знову. І так знову, і знову, і знову.
  6. З мораллю у мене справи були не дуже. Адже я не надто зациклений на моралі.
  7. Не варто говорити про те, що нічого не знаєш. Тож я не люблю інтерв'ю. Журналісти запитують мене, що я думаю з приводу Китаю та Тибету. Кому є справа до того, що я думаю з цього приводу? Я людина, яка працює зі сценарієм. Я дорослий чувак, що накладає на себе грим.
  8. Я божеволію від мотоциклів. Абсолютно. У мене є чопери. У мене спортивні. У мене є кросові. У мене є мотоцикли, зібрані спеціально для мене. Всі ці машини – справжнє мистецтво, як скульптура. Але я не хочу говорити про це. Просто визнаю, що маю таку хворобу. От і все.
  9. Я ніколи у своєму житті не проводив так багато часу у спідниці, як на зйомках "Трої". Але спідниці не такі вже й погані. Чорт, вони зовсім не такі погані.
  10. Щоби отримати щось, треба втратити щось.

Топ-15 фільмів Бреда Пітта

Картини в яких знімався актор можна також поділити на глибокі філософські драми, екшени і картини, що просто захоплюють своїми сюжетними поворотами. Тому ми розділили вам їх на ці категорії, а ви обирайте.

Фільми, за які актор був номінований на нагороду чи переміг

"12 мавп"

"Загадкова історія Бенджаміна Баттона"

"Людина, яка змінила все"

"Легенди осені"

"Одного разу в Голлівуді"

"Вавилон"

Екшн і розваги

"Троя"

"Одинадцять друзів Оушена"

"Дванадцять друзів Оушена"

"Лють"

"Безславні виродки"

"Великий куш"

"Радник"

"Знайомтеся, Джо Блек"

"Інтерв'ю з вампіром"

 

Джерело матеріала
loader