Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти "сажі" та політати на велосипеді
Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти "сажі" та політати на велосипеді

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти "сажі" та політати на велосипеді

Фото: bukovel.com

ТОП-8 варіантів активних та смачних розваг на головному курорті України

Як правильно розважитись на курорті Буковель, якщо ви не катаєтесь на лижах. ТОП-8 найцікавіших варіантів.

Більшість українців, які сьогодні планують зимовий відпочинок, обирають саме Карпати. Вибір вірний, оскільки з середини грудня в Карпатах почалася справжня зима: легкий мороз, сніг і гори, нарешті, набули свого фірмового зимового вигляду. У зв'язку з цим головний гірськолижний курорт України нарешті починає наповнятися туристами і 18 грудня в Буковелі стартує високий сезон.

Про те, наскільки Буковель готовий до цього сезону, ми розповімо найближчими днями у спеціальному репортажі, а поки що хочемо дати поради, як правильно розважитися на курорті. Чим зайнятися у Буковелі тим, хто не катається на лижах та бордах, розповідають Vesti.ua.

Родельбан або Американські гірки по-буковельськи

По сусідству з головною гірськолижною трасою №2 у Буковелі знаходиться атракціон, який називається Родельбан. Це єдина в Україні всепогодна (працює влітку та взимку) санна траса, яку можна запросто назвати "американськими гірками".

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти сажі та політати на велосипеді - фото 1

Фото: bukovel.com

Загальна протяжність рейкової траси атракціону 1500 метрів - це суцільні віражі та повороти - при цьому довжина швидкісного спуску 1000 метрів. Частина маршруту проходить між віковими смереками. Тому коли ви чуєте з лісу біля траси адреналіновий вереск, знайте, це кричать герої Родельбану, які сміливо мчать віражами на санчатах. Кажуть, що відчуття від саночного прольоту дуже екстремальні. Але любителів гострих відчуттів у нас вистачає, тож Родельбан не пустує ні влітку, ні взимку.

Ви можете спуститися на санчатах сольно, а можете в парі. Початок спуску знаходиться біля верхньої станції витягу №2. Дістатись початку старту Родельбана ви можете двома способами: на санках знизу (входить у вартість атракціону) або піднявшись 500 метрів на підйомнику.

Тролейна переправа

Політ на тролеї над Буковелем - це справжня повітряна пригода і її вам забезпечить швидкісний спуск на ролику по тросу з перепадом висоти близько 200 метрів.

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти сажі та політати на велосипеді - фото 2

Фото: bukovel.com

Суть Тролею в тому, що вас "запаковують" у крісло особливої конструкції з надійними кріпленнями. Потім вас у цій "люльці" підвішують на ролику до троса і відправляють у вільний політ.

За півтори хвилини або 100 секунд ви зможете пролетіти від вершини гори Буковель до центру курорту і приземлитись на дах паркінгу №2. Довжина троля 1130 метрів - він є найдовшим в Україні та входить до десятки найдовших у Європі.

Чи це небезпечно? Фахівці пояснюють, що санки мають гальмівну систему, яка гарантує дотримання точно заданої швидкості та дистанції, забезпечуючи при цьому максимально можливу безпеку.

Атракціон Bike Zip: велопрогулянка канатною дорогою

Атракціон Bike Zip – це унікальна можливість покататися на велосипеді канатною дорогою, а по суті, тросом, протягнутим над озером Молодості на висоті 30 метрів.

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти сажі та політати на велосипеді - фото 3

Фото: bukovel.com

По суті це двоколісний політ над прірвою - зі страховкою, звичайно, але від цього не менш екстремально. Така адреналінова розвага зараз існує в єдиному екземплярі в Європі. Крім того Bike Zip у Буковелі вважається найдовшим у світі (!) - загальна довжина проїзду – 560 метрів.

Етнопарк "Гуцул Ленд"

"Гуцул Ленд" - це скансен або музей просто неба, який розповідає відвідувачам захоплюючі історії з життя та побуту горян Українських Карпат: гуцулів, бойків та лемків.

У музеї можна оглянути хати, найстарішим з яких аж 200 років. Варто зайти всередину та розглянути оригінальний інтер'єр та предмети побуту. За маршрутом можна побувати на сироварні, зайти в корчму, покататися на дерев'яній гойдалці, на якій каталися гуцульські красуні ще 100 років тому.

На території скансену є контактний зоопарк, де мешкають домашні та дикі тварини. Тварини тут усі майже ручні: кізочок та овечок можна погладити та пригостити їжею, яку треба заздалегідь придбати у касі музею (1 порція корму – 40 грн).

Глінтвейн-тур

Гаряче вино зі спеціями – ідеальний напій для гірськолижного курорту. Причому напій цей на курорті в кожній "наливайці" дуже різний, тому для фанатів напою має сенс організувати цілий глінтвейн-тур.

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти сажі та політати на велосипеді - фото 4

Найдешевший глінтвейн (55 грн за 250 грам) ми купили в найближчому до готелю кіоску - він був холодний, але пах вином. Зараз у Буковелі популярний глінтвейн “Дика вишня” – ціна 65 – 90 грн за 250 грам. Проте вином цей напій не пахне. Солодко, вишнево, але не зрозуміло, з чого він зроблений.
Хороший глінтвейн роблять у кафе "Панорама" на вершині лижної траси №2. Ціна – 105 грн за порцію.

Але все ж таки найсмачніший і справжній глінтвейн нам вдалося спробувати в Корчмі на території "Гуцул Ленду" - ціна відповідна якості: 160 грн за 250 грам.

Гастро-тур

У Буковелі добре не лише пити глінтвейн, а й їсти смачну їжу. Якщо знати місця, можна покуштувати страви, не гірші, ніж у європейських ресторанах із зірками Мішлен.

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти сажі та політати на велосипеді - фото 5

На початку сезону в Буковелі відкрився лише один новий ресторан Sazha (працює в готелі Didukh) і це ресторан дуже смачної кухні. Шеф-кухарем ресторану є переможець телепроекту “Пекельна кухня” (2021) Юрій Діденко. Це справжній майстер з великим досвідом роботи у мішленовскькому ресторані в Европі. Тож прийти на “високу кухню” від Діденка варто однозначно.
Оскільки у назву ресторану винесено слово “сажа”, то в ньому можна скуштувати цілий список страв реально чорних відтінків. У меню чорний паштет та сажні млинці, є десерт “Сажа”, чорні вареники і навіть борщ тут подають із чорними пампушками. Сказати оригінально це нічого не сказати. Але ж смачно.
Крім високої кухні у Буковелі можна, за бажання, організувати кілька різних гастротурів. Наприклад, гастро-тур у світ дерунів, далі борщу і на фінал баношу. Адже у кожному буковельскому ресторані ці класичні страви мають свій шарм, смак та форму подачі. 

Карпатські чани

Альтернатива традиційних SPA, яких у Буковелі є багато, це Карпатські чани. Гуцульське SPA, яке поєднує в собі елементи лазні та джакузі, набуло в Карпатах останніми роками незвичайної популярності.
Є незвичайний кайф у тому, коли ти поринаєш у чан із гарячою (від 38 до 42 градусів) джерельною водою, настояною на травах. Над головою зоряне карпатське небо, під чаном тріщать дрова в багатті. Кажуть, що така процедура має омолоджуючу дію на організм, позитивно впливає на нервову систему та опорно-руховий апарат. Але насамперед це просто кайф.

Колесо огляду

У жовтні у Буковелі запрацювало колесо огляду – найвище в Україні. Ви маєте шанс побачити весь курорт з висоти 45 метрів.

Як розважитись у Буковелі без лиж: поїсти сажі та політати на велосипеді - фото 6

Атракціон забезпечений кабінами закритого типу з панорамним склом, що дозволяє милуватися круговою (360 градусів) панорамою курорту.
Для безпеки та комфорту гостей всі кабіни оснащені складними лавками, системою кондиціювання, автоматичними дверима, резервним акумулятором та аварійною системою.

Читайте також: У скільки українцям обійдуться новорічні канікули 2024 року в Карпатах

Джерело матеріала
loader
loader