Павербанк скаже вам "дякую": прості правила зарядки пристрою
Павербанк скаже вам "дякую": прості правила зарядки пристрою

Павербанк скаже вам "дякую": прості правила зарядки пристрою

Чимало впливає на його ефективність

Готуючись до можливих блекаутів та віялових відключень світла, чимало українців придбали павербанки та зіткнулись з питанням, а як же правильного їх заряджати. Варто дотримуватись базових правил, які подовжать строк служби девайсу.

Про них пише портал Gelius.ua. Зауважте, що подекуди правила містять важливі винятки.

Ефективність павербанка залежить від того, наскільки якісно його заряджати, а також уникати того, що може спричинити втрату місткості та функціональності.

Головні правила зарядки павербанка

  • Використовуйте лише якісні зарядні пристрої від офіційних виробників. Це забезпечує сумісність та дотримання основних технічних параметрів павербанка та зарядних аксесуарів.
  • Віддавайте перевагу аксесуарам для зарядки павербанка, які відповідають вихідній потужності девайсу, аби уникнути перегріву та швидкого його зносу.
  • Не варто доводити заряд портативного зарядного пристрою до мінімального рівня. Краще підзаряджати його, коли бачите позначку 20-30%. Часткові та регулярні підзарядки покращують загальну продуктивність та подальшу працездатність батареї, що значно продовжує термін її служби.
  • Зберігайте пристрій в сухому, прохолодному місці, уникати перегріву та впливу прямих сонячних променів.
  • Навіть якщо портативний зарядний пристрій не використовується якийсь час, його необхідно періодично заряджати для підтримки функціональності, а також для готовності до використання в потрібний момент.

Важливі нюанси зарядки павербанка

  • Декілька разів на рік потрібно повністю розряджати батарею павербанка для її відкалібрування.
  • Після придбання нового пристрою слід розрядити його до 0%. Вибрана місткість батареї впливає на кількість повторень подібних розрядів (наприклад: павербанк місткістю 30000 мАч = 3 повних цикли розряду до 0% і повних зарядів до 100%, відповідно).
  • Час заряджання зовнішнього акумулятора залежить від його місткості та потужності мережного зарядного пристрою. Як правило, процес триває кілька годин. Наприклад, для ПЗП місткістю 10000 мАг, стандартний час зарядки від зарядного пристрою потужністю в 2А складе приблизно 5-6 годин. Однак, для оптимальної продуктивності та безпеки рекомендується використовувати зарядні пристрої, що відповідають рекомендаціям виробника.

Чи варто заряджати павербанк всю ніч

Зарядка на всю ніч може призводити до кількох наслідків:

  • Перегрів та втрата ємності. Постійна підзарядка пристрою може спричинити перегрів, що впливає на її довговічність. Тривале заряджання також зменшує місткість батареї з часом.
  • Втрата ефективності. Надлишок заряду може знизити продуктивність акумулятора, що також відобразиться на часі роботи powerbank.
  • Зниження безпеки. У поодиноких випадках, дешеві або несертифіковані павербанки можуть бути схильні до ризику перегріву або перевантаження, що підвищує ризик пожежі або пошкодження пристрою.

Зауважте, що, якщо павербанк оснащений функцією "розумної" зарядки, він зазвичай автоматично відключиться після досягнення повної зарядки, що знижує ризик проблем.

Раніше "Телеграф" писав про павербанки, яких краще уникати, адже вони можуть зашкодити вашому телефону.

Джерело матеріала
loader
loader