У двох стародавніх галактиках знайдена рекордна колекція молекул
У двох стародавніх галактиках знайдена рекордна колекція молекул

У двох стародавніх галактиках знайдена рекордна колекція молекул

Вчені виявили 13 різних молекул у стародавніх галактиках, видимих, якими вони були понад 12 млрд років тому. Ці молекули розповідають про формування великих зірок у ранньому Всесвіті, вносячи нові відкриття у наше розуміння її еволюції. Про це пише space.com.

- Для вивчення був застосований міліметровий радіотелескоп NOEMA, були виявлені молекули, такі як окис вуглецю, моносульфід вуглецю, ціанорадикал та інші. Це найбільша колекція молекул, виявлених на таких величезних відстанях у Всесвіті, пише видання.

Вчені вивчали галактики, розташовані на відстані близько 20 мільярдів світлових років, їх називають "зоряними фабриками", що формують безліч зірок.

Також наголошується, що було відкрито п'ять молекул, які ніколи раніше не спостерігалися у космосі.

Дане відкриття говорить про те, що в минулому у Всесвіті могли утворюватися масивніші зірки, що пояснює яскравість галактик на ранніх етапах космосу.

7 листопада астрономи з телескопами NASA виявили в галактиці UHZ1 найвіддаленішу чорну дірку, зафіксовану рентгенівськими променями. Ця чорна діра знаходиться в ранній стадії зростання, і її маса можна порівняти з масою батьківської галактики. Відкриття вказує на процеси формування чорних дірок у ранніх етапах Всесвіту, надаючи нові дані для розуміння їхньої еволюції.

Теги за темою
Космос вчені Зірки
Джерело матеріала
loader
loader