На Одещині жителі відмовилися перейменовувати два селища
На Одещині жителі відмовилися перейменовувати два селища

На Одещині жителі відмовилися перейменовувати два селища

Це стало відомо на громадських обговореннях

У Болградському районі Одеської області місцеві жителі висловилися проти перейменування своїх селищ, попри рекомендації Українського інституту національної пам'яті. Йдеться про селища Тарутине та Березине.
 
Джерело: Тарутинська селищна рада.
 
Подробиці: Днями там відбулися громадські обговорення. Зокрема, у Березиному, пропозицій щодо перейменування від людей не було. Усі одностайно підтримали стару назву. На додаток, ініціативна група, створена в громаді, має намір докласти всіх зусиль для того, щоб зберегти нинішні назви – Тарутине та Березино. Вони намагатимуться домогтися від УІНП вилучення назв населених пунктів із переліку символів російської імперської політики.
 
Інші деталі: Тарутино було засноване 1814 року. Свою нинішню назву вона отримала на честь наступу російської армії проти французів, яка почалася у жовтні 1812 р. від села Тарутине Угодсько-Заводського повіту Калузької губернії. Початкова назва села – Анчокрак.
 
Березино було засноване 1816 року німецькими колоністами. Селище названо на честь перемоги російських військ у Битві на Березині. Початкова назва поселення – Ротунда.
 

 

Джерело матеріала
loader
loader