У Києві зняли новорічний детектив. До чого тут "Сам удома"?
У Києві зняли новорічний детектив. До чого тут "Сам удома"?

У Києві зняли новорічний детектив. До чого тут "Сам удома"?

ICTV2 зняли детектив "Новорічна зміна"

1 січня на телеканалі ICTV2 вийде комедійний детектив "Новорічна зміна". Це єдина картина, яка знімалася українським телебаченням для новорічних свят. Крім цього, телеканал ICTV зробив подарунок своїм глядачам, повернувши на екрани собаку, який допоможе головним героям у розслідуванні.

Vesti.ua побували одного зі знімальних днів.

"Сам удома" – в кадрі

За сюжетом двосерійної стрічки, лейтенант поліції Остап Мазур (Іван Жилюк) намагається розплутати дивне самогубство, але у напарники він отримує свого майбутнього тестя, капітана Юрія Богдановича Коваленка (Сергій Солопай), який не вважає хлопця гідним своєї доньки (Валерія Фокіна). Чи зможуть вони порозумітися, щоб розкрити справу, врятувати столицю та новорічне свято, якщо на кону – життя доньки та нареченої?

В один із будніх днів, коли не було концертів, МЦКМ ("Жовтневий палац") перетворився на знімальний майданчик. Знімали кілька сцен – гонитву за бандитами, крадіжку дитини та затримання злочинців. Але незважаючи на те, що це все екшен-сцени, на майданчику панувала спокійна і навіть весела атмосфера. Тон задавали актори, які грають диверсантів – Олександр Мельник та Артур Арамян. Своєю поведінкою за кадром вони нагадували, скоріше, двох клоунів. Вони пританцьовували, гралися з бутафорськими пістолетами, робили "страшні" фізіономії, знімали себе та реготали. У кадрі вони перетворювалися на холоднокровних безжальних бандитів. Щоправда, відлуння парочки недолугих грабіжників з "Сам удома" все одно відчувалося. Начебто нічого особливого вони й не робили, а в результаті виходило смішно, що за кадром, що на майданчику.

У Києві зняли новорічний детектив. До чого тут Сам удома? - фото 1

На відміну від них головні герої – пара поліцейських та дівчина – були дуже серйозні. Особливо, Іван Жилюк.

Виявилося, що актор досить серйозно підходить для роботи над своїми ролями. Нагадаємо, що до цього він багато знімався у медичних проєктах та грав лікарів у серіалах "Жіночий лікар. Нове життя", "Жіночий лікар-4" та "Черговий лікар".

"Довелося перебудовуватись. Готуючись до ролі лікаря, я багато часу проводив у лікарні. Тим більше, що у мене там працювали друзі. Для того, щоб зрозуміти, як це бути поліцейським, я також познайомився з їхньою роботою. Кілька разів сходив на патрулювання вулиць із поліцейськими. Спочатку вони насторожено ставилися до мене, а до кінця моєї практики пропонували навіть переходити до них. Але найбільше здивував мене поліцейський Павло, який сказав, що немає поганих людей, і кожен з нас має свої "таргани в голові". Завдяки йому для мене сенс слово "правосуддя" відкрилося якось по-новому", – каже Іван Жилюк.

Розповідає, що зустрічалися під час практики та цинічні копи, але це відбиток професії.

"Поліцейські, як лікарі та священники, стають такими, щоб урятувати свою психіку", – каже він.

Його партнерці зі знімального майданчика Лері Фокіній не довелося проходити якоїсь спеціальної підготовки. За сюжетом її героїня співає в ансамблі, і цьому вчити її додатково не було потреби.

"У мене є музична освіта, я співаю та граю на фортепіано з дитинства. Навіть пишу свої пісні, але поки що не випускаю. У цьому фільмі ми з дівчатками співаємо "Щедрик", "Вірте, люди, у дива" – ця пісня у виконанні KOLA&VLADA K стала головним саундтреком нашого фільму. А ще ми співаємо пісню "Стяг", і після репетицій вона у нас просто вже заїла на повторі – весь час ходимо та співаємо. У фільмі ми співаємо у три голоси, і у нас все вийшло з першої ж репетиції. У нас чудово зійшлися голоси", – каже Валерія Фокіна.

Біла грудка щастя

Загальним улюбленцем на знімальному майданчику став білий пес породи самоїд на прізвисько Марс. Майже кожен на майданчику намагався почухати пса. Справді, він виглядає як велика грудка щастя, особливо зараз, у такий складний період. Він охоче давав себе гладити, а з тими, хто викликав у нього найбільшу довіру – це були виконавці головних ролей – не проти навіть пообніматися. І коли Марсик вставав на задні лапи, він ставав величезним на зріст.

У день, коли Vesti.ua приїхали на майданчик, знімали зокрема пробіжку собаки. Відчинялися двері, і пес мчав з усіх ніг через весь коридор – і так разів п'ять. Секрет чіткості цієї сцени був у тому, що на іншому кінці була його тренерка зі смаколиками в руці, і пес з радістю біг до неї, щоб отримати заслужене частування.

Виявляється, Марс був першою кандидатурою на роль Щедрика. Режисер і продюсер шукали по Києву великого білого собаку, енергійного і позитивного, здатного підняти настрій і зачарувати з першого погляду. Милих чотирилапих претендентів на роль було багато, але якісь важливі деталі не підходили. І буквально перед зйомками знайшли Марса у школі для собак DRED. За відгуками акторів, витрачений час коштував того. Адже буває таке, що собака кіногенічна, але погано йде на контакт з акторами. Проте Валерія Фокіна та Іван Жилюк відгукуються про Марса з найвищою похвалою. Кажуть, що контакт із ним налагодили миттєво. Щоправда, його грайливість іноді трохи заважала під час зйомок, але це дрібниця та очікувана витрата.

"Я просто обожнюю собак, і вони мене теж люблять. Так що з Марсиком у нас на майданчику був повний коннект. Вже в першій сцені ми порозумілися і стали друзями. Єдина складність була в одному з останніх епізодів, коли я підтримую свого нареченого, тому що він поранений і цілуюсь з ним. А іншою рукою веду на повідку Марсика, який весь час то хоче вирватися, то піднятися на задні лапи та обійнятися. Доводилося весь час зупиняти його прямо під час зйомки", – згадує Валерія Фокіна.  

У Києві зняли новорічний детектив. До чого тут Сам удома? - фото 3

При цьому свого собаки актриса ніколи не мала. Хоча вона зізналася, що вже давно мріє завести великого пса – лабрадора чи золотистого ретрівера. Але тримати такого собаку у міській квартирі не зовсім правильно стосовно самого собаки, вважає Лера.

Іванові налагодити стосунки з псом було ще легше, адже в нього вдома живе два пси, і йому знайомі всі необхідні для налагодження контакту ритуали.

"Щоб познайомитися з собакою, я дав себе обнюхати, щоб він відчув у мені свого, а потім ми вже терлися носиками. Я в цьому досвідчений – у мене самого два дворняги, яких ми з моєю колишньою дружиною взяли з притулку. Потім вона пішла, а собаки залишилися зі мною", – каже Іван.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader