Потреби України у зовнішньому фінансуванні на 2024-й зменшили на $3,7 млрд – Марченко
Потреби України у зовнішньому фінансуванні на 2024-й зменшили на $3,7 млрд – Марченко

Потреби України у зовнішньому фінансуванні на 2024-й зменшили на $3,7 млрд – Марченко

 

Наступного року потреби України у зовнішньому фінансуванні зменшили з $41 млрд до $37,3 млрд, що верифіковано експертами Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив глава Мінфіну України Сергій Марченко під час зустрічі міністрів фінансів та керівників центробанків країн G7, керівництва ЄС, МВФ і СБ, яка відбулася 19 грудня.

Зараз дивляться

– Потребу у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік вдалося зменшити з $41 млрд завдяки заходам із максимізації доходів держбюджету, активізації внутрішнього ринку запозичень та інших заходів. Також було скорочено всі капітальні видатки держбюджету, – пояснив він.

За його словами, сфера безпеки та оборони фінансується виключно за рахунок внутрішніх доходів бюджету, а в забезпеченні потреб соціальної сфери Україна розраховує на допомогу донорів.

Марченко зауважив, що протягом 2023 року Україна вже отримала $39 млрд зовнішнього фінансування, а до кінця року вона сягне близько $42,3 млрд, що дозволяє під час війни зберігати економічну стабільність.

– У 2023 році економіка України демонструє стійкість та розвиток. Зростання ВВП прогнозується на рівні до 5%, інфляція знизилась із 26,6% минулого року до 5,1% у листопаді цього року. За 11 місяців 2023-го надходження до держбюджету від митниці та податкової збільшено на $4,4 млрд порівняно з аналогічним періодом 2022 року, – додав міністр фінансів.

У державному бюджеті на 2024 рік, ухваленому Верховною Радою 9 листопада, щоб погодити з вимогами Міжнародного валютного фонду.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Мінфін
Джерело матеріала
loader
loader