Індія припинила приймати російську нафту після санкцій США проти танкерів
Індія припинила приймати російську нафту після санкцій США проти танкерів

Індія припинила приймати російську нафту після санкцій США проти танкерів

Індія припинила приймати танкери з російською нафтою після того, як США розпочали кампанію переслідування "тіньового флоту Путіна". Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що за останні чотири тижні Індія мала отримати близько 5 мільйонів барелів російської сирої нафти сорту Sokol, але усі танкери, що її везли, зараз стоять в нейтральних водах біля індійського узбережжя — деякі вже більше місяця.

"Незрозуміло, що затримує судна, але частково причиною можуть бути санкції США щодо танкерів, які перевозять російську нафту, що порушує ліміт цін, встановлений країнами Великої сімки", – пише Bloomberg.

Зазначається, що у середині жовтня Міністерство фінансів США почало запроваджувати санкції проти суден, пов’язаних з торгівлею російською нафтою. Шість із восьми суден, що потрапили під санкції за цей час, належать російській державній танкерній компанії ПАТ "Совкомфлот". І один з цих танкерів – NS Century – якраз мав доставити нафту до індійського порту Вадінар, але тепер стоїть в океані на південь від Шрі-Ланки вже понад місяць.

Загалом шість танкерів з російською нафтою вже певний час стоять біля індійського узбережжя з незрозумілої причини.

Примітно, що Росія продовжує відправляти в бік Індії нові танкери попри очевидну проблему. Відомо, що 19 грудня ще один танкер "Совкомфлоту" завершив завантаження на Далекому Сході і зараз прямує до Вадінара, куди він повинен прибути 5 січня.

Нафтові санкції проти Росії – останні новини

Як писав УНІАН, "Велика сімка" під керівництвом США оголосила про зміни у своєму режимі обмеження ціни на російську нафту. Нові правила мають ускладнити росіянам спроби обійти цінову межу, що зокрема додатково підвищить витрати для будь-яких російських експортерів. 

Крім того, минулого тижня ЄС остаточно затвердив 12-й пакет санкцій проти Росії. Серед іншого в ньому містилися додаткові механізми, які мають стати на заваді російським спробам обійти раніше запроваджені обмеження, зокрема і щодо стелі ціни на нафту.

Теги за темою
Росія нафта Індія
Джерело матеріала