ВООЗ схвалила другу вакцину проти малярії – можна щепити дітей
ВООЗ схвалила другу вакцину проти малярії – можна щепити дітей

ВООЗ схвалила другу вакцину проти малярії – можна щепити дітей

Розроблена в Оксфордському університеті й виготовлена в Індії вакцина R21 є другою вакциною проти малярії, попередньо кваліфікованою ВООЗ.

Як і перша вакцина RTS,S/AS01, нова показала, безпечність та ефективність для профілактики малярії у дітей. Клінічні випробування відзначили хороші результати.

Малярія – грізний ворог

Тож з’явився ще один ключовий інструмент для запобігання небезпечної хвороби у дітей.  А попередня кваліфікація ВООЗ була тією  необхідною умовою, за якої вакцину може закуповувати ЮНІСЕФ і надавати фінансову підтримку Глобальний альянс з вакцин та імунізації.

Зараз дивляться

Малярія, хвороба, що передається комарами, є особливо важким тягарем для дітей африканських країн. Від неї щороку помирає майже півмільйона малюків.

За оцінками ВООЗ, лише минулого року від малярії померло 608 тис. людей у 85 країнах світу.

Попит на вакцини проти малярії високий, але пропозиція поки що обмежена. Очікується, що наявність двох вакцин проти малярії, рекомендованих ВООЗ та попередньо нею кваліфікованих, зможе задовольнити попит на препарат в африканських країнах, де малярія становить значну загрозу для здоров’я населення.

Попередню кваліфікацію вакцини R21/Matrix-M фахівці вже назвали величезним кроком у глобальній охороні здоров’я.

– Це досягнення підкреслює наше невпинне прагнення знищити малярію, яка залишається грізним ворогом, – сказала Кейт О’Брайен, директорка Департаменту імунізації, вакцин і біологічних препаратів ВООЗ.

Варто зазначити, що ВООЗ застосовує міжнародні стандарти для комплексної оцінки та визначення того, чи є вакцини безпечними, ефективними та виготовленими відповідно до міжнародних стандартів.

Джерело:

Джерело матеріала
loader
loader