Через Ягодин – Дорогуськ за добу пропускають лише 170 вантажівок
Через Ягодин – Дорогуськ за добу пропускають лише 170 вантажівок

Через Ягодин – Дорогуськ за добу пропускають лише 170 вантажівок

Близько 3900 вантажівок очікують у чергах на кордоні з Польщею на вʼїзд до України станом на ранок 22 грудня.

Про це у телеефірі повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

Він зазначив, що найбільше вантажівок стоять у чергах на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» — понад 1700. Тут також найменший рух —  за добу перетнули кордон близько 170 вантажівок в обидва боки, «з яких тільки десь 30 у напрямку Польщі, решта — в напрямку України».

Щодо решти пропускних пунктів на кордоні України з Угорщиною та Словаччиною Демченко поінформував, що рух вантажного транспорту там не блокується.

«Були дні, коли рух був ускладнений. Йдеться про напрямок пункту пропуску «Ужгород», що на кордоні зі Словаччиною. Але на цей час інші напрямки, окрім цих чотирьох на кордоні з Польщею, функціонують нормально, рух іде повноцінний», — наголосив спікер.

Водночас на цих пунктах перетину є черги, адже через дії польських перевізників «водії обирають для себе інші напрямки, де вони б могли перетнути швидше кордон». Біля «Ужгорода» станом на ранок перебуває майже 400 фур, 700 — в напрямку пункту пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною.

Останнім часом зросли черги і на румунському кордоні, на напрямку пункту пропуску «Порубне». Станом на ранок у чергах перебувають 900 вантажних транспортних засобів, які очікують на перетин кордону. Рух іде, але, звісно, черги є», — резюмував Демченко.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader