Коктейль з текіли подали з каустичною содою замість солі: люди отримали опіки, бар у Лондоні – штраф
Коктейль з текіли подали з каустичною содою замість солі: люди отримали опіки, бар у Лондоні – штраф

Коктейль з текіли подали з каустичною содою замість солі: люди отримали опіки, бар у Лондоні – штраф

Нічний клуб у Лондоні Tiger Tiger втрапив у великий скандал, але найгірше, що через неуважність бармена тут постраждали люди. Чотирьох відвідувачів, які замовили коктейль із текіли, довелося госпіталізувати з важкими опіками рота.

З цією трагічною ситуацією розбиралася поліція, медики і Вестмінстерська міська рада. Вдалося відновити хід подій.

Убивчий коктейль

Традиційно коктейлі із текіли подають із сіллю та лаймом. Бармен помітив, що солі немає, і, як повідомили у Вестмінстерській міській раді, пішов у неосвітлену зону за баром і зачерпнув з білого контейнера на полиці те, що він вважав сіллю.

Зараз дивляться

Клієнти, як зазвичай, насипали білу речовину на тильну сторону долоні, злизували її та випивали порцію текіли. Одному з чоловіків майже миттєво стало погано.

У цей момент бармен зрозумів, що щось не так. Він сам спробував речовину, яку вважав сіллю,  обпік рот і язик, і одразу забив тривогу.

Клієнтів тут же довелося госпіталізувати: у них почалася блювота і болі в шлунку і в роті.

Як показало слідство, бармен переплутав сіль з каустичною собою, яка використовувалася для чищення і миття кухонних приладів.

Технічно каустична сода – це сіль, гідроксид натрію (NaOH) або луг.

За даними лікарів, контакт із лужною сіллю може спричинити сильні хімічні опіки очей, шкіри, травної системи або легень, що іноді призводить до незворотних пошкоджень або навіть смерті .

Ці опіки більш страшні, ніж опіки від кислоти. Бо спричиняють серйозніші пошкодження, зумовлені так званим, розрідженим некрозом.

Луги викликають глибші опіки, оскільки продовжують руйнувати шкіру і слизову після початкового контакту.

Наразі нічному клубу висунули звинувачення у порушенні закону про здоров’я та безпеку на роботі та оштрафували на 120 тис. фунтів стерлінгів. Клієнти ще лікуються.

Джерело:

Теги за темою
Лондон
Джерело матеріала
loader
loader