Росіяни в Маріуполі готують провокацію під новорічні свята, ФСБ може влаштувати теракт, – Андрющенко
Росіяни в Маріуполі готують провокацію під новорічні свята, ФСБ може влаштувати теракт, – Андрющенко

Росіяни в Маріуполі готують провокацію під новорічні свята, ФСБ може влаштувати теракт, – Андрющенко

Російські окупанти можуть готувати у тимчасово окупованому Маріуполі криваву провокацію. Загарбники планують здійснити теракт з великою кількістю жертв під новорічні та різдвяні свята.

Метою росіян є залякування маріупольців, виявлення активістів українського спротиву та зменшення підтримки Збройних сил України, яка безперервно зростає у Маріуполі. Про це застеріг радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він повідомив, що український спротив отримав значний масив інформації з окупаційної адміністрації Маріуполя. Проаналізувавши ці дані, а також перехоплене листування та зміст приватних розмов окремих представників "адміністрації" з українськими активістами, у спротиві дійшли до висновку, що росіяни в Маріуполі готують провокацію під новорічні свята. 

"Задля забеспечення стрімкого зростання кількості доносів, пришвидчення виявлення членів українського спротиву та проукраїнського активу в місті, убезпечення від коригувань  та зменьшення зростаючої підтримки ЗСУ на окупованих територіях, росіяни під керівництвом ФСБ збираються організувати теракт з великою кількістю жертв цивільного населення в новорічні свята. Тому  ми наполегливо просимо маріупольців утримуватись від відвідування масових заходів на Новий рік або російське різдво", – написав Андрющенко.

Він наголосив, що окупанти не зупиняться ні перед чим, адже життя маріупольців для них нічого не варто.

Андрющенко також назвав прізвища колаборантів, що вже задіяні у підготовці окупантами теракту. 

"Росіянам та мраZоті, що вже прийняла участь, як Моргун та Кіор. Схаменіться. Ми – знаємо. Ми – документуємо. В нас буде достатьно доказів. Ми фізично не можемо завадити звідси, але весь світ дізнається – повірте. Ми вміємо це робити краще за вас. Тому – схаменіться та відмовтесь. Ми – попередили. Далі рішення за розумними українцями в Маріуполі та нерозумною російсько-окупаційною цинічною тимчасовою владою міста", – застеріг зрадників Андрющенко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Маріуполі прогриміли вибухи на території комбінату, де окупанти ховали БК і техніку. За даними Андрющенка, поранень зазнали щонайменше десятеро російських загарбників.

Також повідомлялося, що окупанти в Маріуполі хочуть відкрити музей радянського ката Андрія Жданова.Особливого цинізму ситуації додає те, що з відповідною ініціативою виступив губернатор Санкт-Петербурга – при тому, що саме Жданов був організатором голодних смертей від 600 тисяч до 1,2 млн ленінградців за часів блокади у Другій світовій війні.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader