В Одесі жінка зімітувала мобілізацію чоловіка через поділ майна під час розлучення
В Одесі жінка зімітувала мобілізацію чоловіка через поділ майна під час розлучення

В Одесі жінка зімітувала мобілізацію чоловіка через поділ майна під час розлучення

В Одеському ТЦК та СП розповіли про результати перевірки відео, на якому люди у військовій формі намагалися заштовхати чоловіка у карету "швидкої ". Відео спровокувало справжній скандал – люди критикували як методи "військкомів", так і використання медичних автомобілів для вилову чоловіків призовного віку. Однак, як виявилось, військкоми не винні в інциденті. Про це звітував Одеський обласний ТЦК та СП.

- За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях, які відображені у соцмережах 21.12.2023. На поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичний автомобіль із військовими номерами. Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця однієї з бригад, яка виконує бойове завдання на сході України, "налякати мобілізацією" свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди у розподілі майна, - розповіли у ТЦК..

Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доставки (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в місті Одеса, порушуючи встановлені вимоги та порядок, умовив товаришів по службі взяти участь у "залякуванні громадянина мобілізацією". що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту". Їх подальші дії були зафіксовані на відео та потрапили до мережі.

Розслідування цього інциденту продовжується, встановлюється ступінь вини кожного учасника щодо перевищення службових обов'язків. До ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення. У ТЦК також зазначили, що автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням.

Напередодні у мережі з'явилися кадри з Одеси, на яких люди у військовій формі намагалися заштовхати перехожого чоловіка у карету швидкої допомоги. Дівчині, яка його супроводжувала, вдалося залізти в машину за ним і цим врятувати свого супутника. Після того, як такі кадри поширилися у мережі, військові повідомили про перевірку законності таких дій.

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader
loader