Google випустила оновлення для браузера Chrome, яке потрібно встановити всім
Google випустила оновлення для браузера Chrome, яке потрібно встановити всім

Google випустила оновлення для браузера Chrome, яке потрібно встановити всім

Google випустила чергове корисне оновлення дляголовного браузера в світі Chrome. Він приніс три нові функції, яких йому давно не вистачало, а також полагодив уразливість нульового дня.

Що нового в Google Chrome

  • Перше – синхронізація груп вкладок. Тепер ви можете зберігати свої групи вкладок, щоб отримати до них доступ на інших комп'ютерах і пристроях, прив'язаних до вашого Google-аккаунту.
  • Друга корисна функція – браузер навчився відстежувати "важкі" сайти, показуючи, скільки мегабайт або гігабайт використовує та чи інша вкладка. Це нововведення насамперед орієнтоване на власників слабких ПК і ноутбуків.
  • Третя опція – "Перевірка безпеки". Цей інструмент попереджає, якщо який-небудь з ваших збережених паролів був скомпрометований внаслідок витоку даних, підказуючи, які паролі краще замінити. Заодно браузер навчили визначати, які сайти надсилають занадто багато повідомлень.

Також Google в новому оновленні закрила вже восьму за 2023 рік уразливість нульового дня Chrome. І вона вже активно експлуатується зловмисниками, тому краще не зволікати з установкою апдейта.

Оновлення Chrome 120.0.6099.130 вже доступне для Windows, macOS та Linux. Перевірити його наявність можна через меню в розділі "Довідка" → "Про браузер Chrome".  

Раніше компанія Google вибрала найкращі розширення для Chrome у 2023 році. Втім, вони призначені не тільки для "хрому", але і інших браузерів на движку Chromium, в тому числі Edge і Opera.

А УНІАН ділився лайфхаком, як за допомогою двох налаштувань змусити Chrome працювати швидше: ці поліпшення додали в браузер відносно недавно, тому багато хто про них напевно не знає. З ними ви радикально поліпшите роботу браузера.

Джерело матеріала
loader
loader