Санду доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції Молдови
Санду доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції Молдови

Санду доручила парламенту організувати референдум щодо євроінтеграції Молдови

Президент Молдови Мая Санду доручила парламенту організувати референдум щодо вступу країни до ЄС і оголосила, що братиме участь у президентських виборах 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в неділю у зверненні з нагоди трьох років перебування на посаді, повідомляє Radiomoldova.md.

«Дорогі громадяни, кілька років тому ми разом розпочали шлях перетворення Молдови на кращу країну. За 3 роки мандата нам вдалося зберегти мир удома, зміцнити незалежність країни, мати уряд, близький до народу, і розпочати переговори щодо вступу Молдови до Європейського Союзу», - сказала Санду.

За її словами, вона доручила парламенту організувати восени наступного року референдум щодо вектора Молдови.

«Майбутнє Республіки Молдова – у європейській сім'ї, і необхідно чітко сказати – всій країні – який шлях ми обираємо для Молдови. Прошу парламент ініціювати організацію референдуму наступної осені, де голос громадян буде вирішальним. Я зобов'язалася зробити все що в моїх силах, щоб завершити місію європейської інтеграції. Я заручилася підтримкою країн-членів для цього курсу, і мені потрібна ваша підтримка», - сказала вона.

Також Санду зазначила, що планує балотуватися на президентських виборах 2024 року.

«Нам ще доведеться зробити важливі кроки, і я зобов'язуюсь продовжувати, якщо ви дасте мені впевненість у новому мандаті у 2024 році», - заявила Санду.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови в ЄС. Санду назваларішення про початок перемовин щодо вступу в ЄС «новою сторінкою в історії Молдови».

Теги за темою
Євросоюз Молдова Вибори Президента
Джерело матеріала
loader
loader