Святвечір, бавовна у Токмаку та обстріл Херсону: головні новини 24 грудня
Святвечір, бавовна у Токмаку та обстріл Херсону: головні новини 24 грудня

Святвечір, бавовна у Токмаку та обстріл Херсону: головні новини 24 грудня

В Україні віряни відзначають Святвечір, а тим часом ворог не полишає терор нашого населення. Так, РФ весь день обстрілює Херсон та область, гучно було і у Кропивницькому.

Однак цей день був насичений і гарними новинами – додому повернули ще трьох українських дітей, а у кримському Севастополі та Токмаку Запорізької області розквітла бавовна.

Що відбулося в Україні та світі за добу 24 грудня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться
  • Українці святкують Святвечір
  • Повернення дітей з РФ
  • Евакуація з Сумщини
  • Вибухи у Кропивницькому
  • Бавовна у Токмаку та Севастополі
  • Атака Херсону та області

Українці святкують Святвечір

Цього року в Україні всі християни вперше відзначають Різдво 25 грудня. Напередодні свята президент України привітав наших громадян.

– Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти та чекають дорослі, – сказав він.

Він наголосив, що сьогодні всі українці разом і зустрічають Різдво також разом.

– В одну дату, як одна велика родина, як одна нація, як одна, єдина країна. І сьогодні як ніколи буде сильною наша спільна молитва. Народна молитва. Сьогодні вона об’єднає мільйони голосів, як ніколи багато до цього. І лунатиме сьогодні без часової різниці у два тижні. І лунатиме разом із Європою та світом. Це унікальна молитва. За людей, за мир, за справедливість, за життя, – сказав Зеленський.

Повернення дітей з РФ

Іще трьох дітей , а саме 8-річного Єлисея, який жив в інтернаті після смерті бабусі, та двох 18-річних братів Андрія та Михайла. Дітей чекає відновлення й повернення до нормального життя.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Що сталося в Україні та світі: головні новини за 24 грудня 2023

Фото: Микола Кулеба

На сьогодні команда Save Ukraine повернула в Україну вже 226 дітей, які опинилися під гнітом російської влади після 24 лютого 2022 року.

Евакуація з Сумщини

Із 19 населених пунктів Сумщини повністю евакуювали мешканців.

– Загалом підлягають евакуації жителі з населених пунктів 5-кілометрової зони чотирьох районів — 15 громад Сумщини. Загальна кількість людей складає 12 689 осіб, у тому числі 712 дітей, – йдеться у повідомленні.

Станом на початок грудня 2023 року кількість евакуйованого населення склала 3 679 людей, зокрема 679 дітей. Вони виїхали до інших громад Сумщини.

Вибухи у Кропивницькому

Ввечері 24 грудня у Кропивницькому

Про це писали моніторингові пабліки.

Перед цим у Повітряних силах повідомляли, що РФ випустила у напрямку міста ракету.

Бавовна у Токмаку та Севастополі

Уранці 24 грудня в тимчасово окупованому , там загарбники нарахували щонайменше три удари й традиційно заявили про роботу протиповітряної оборони.

У цей день уранці . Повідомлялось, що він був настільки гучним, що в будинках аж затремтіли вікна.

Атака Херсону та області

– внаслідок обстрілу були поранені дві жінки.

– Сьогодні під вогнем була Білозерка. Постраждала 36-річна місцева жителька. У неї – акубаротравма. Їй надали допомогу на місці. Обстріляв ворог і Комишани. У 70-річної жінки медики зафіксували гостру реакцію на стрес, – повідомили у Херсонській ОДА.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 24 грудня 2023

Фото: Херсонська ОДА

Протягом доби загарбники 88 разів атакували Херсон, загалом випустивши 425 снарядів із мінометів, артилерії, Градів, танків, ЗУ-23-2, безпілотників та авіації. Зокрема, по Херсону прийшлось і два ракетних удари.

Через російську агресію чотири людини загинули, ще дев’ятеро дістали поранення, зокрема 15-річна дитина.

Теги за темою
Вибух Херсон
Джерело матеріала
loader
loader