Мовчазна інфекція: симптоми і ознаки хламідіозу
Мовчазна інфекція: симптоми і ознаки хламідіозу

Мовчазна інфекція: симптоми і ознаки хламідіозу

Що таке хламідіоз та чого цю хворобу називають мовчазною інфекцією. Все про хламідіоз Фактам ICTV розповіла Тетяна Постоловська, гінекологиня, кандидатка медичних наук, завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення ПМП Центр В.

Що таке хламідіоз

– У жінок бактерії хламідіозу спочатку вражають шийку матки. Пізніше можуть з’явитися ознаки цервіциту, а іноді й уретрит.  Проте специфічних симптомів захворювання не має, і тому ознаки цервіциту лікар виявляє лише при огляді, – каже лікарка.

Інфекція, при невизначеній та нелікованій стадії, може поширюватися від шийки матки до матки, маткових труб та спричиняти запальні захворювання органів малого тазу.

Симптоми хламідіозу

Урогенітальний хламідіоз — поширене інфекційне захворювання, яке відносять до захворювань, що передаються статевим шляхом.

Зараз дивляться

Хламідіоз вважається мовчазною інфекцією, оскільки в більшості випадків він протікає безсимптомно і при огляді не виявляються відхилення.

Симптоми можуть з’явитися лише через кілька тижнів після зараження.

– У рідких випадках хламідіоз має гострий симптоматичний перебіг з болями внизу живота, болісним гінекологічним оглядом, лихоманкою, рясними виділеннями з піхви, – каже Тетяна Постоловська.

Найпоширеніші симптоми хламідіозу у жінок є біль або дискомфорт внизу живота, зміна кольору або запаху  виділень з піхви, відчуття печіння і дискомфорту при сечовипусканні.

Лікування  хламідіозу

Своєчасне виявлення та лікування хламідійної інфекції може запобігти ускладненням з боку репродуктивної системи, особливо у жінок.

Інфекцію хламідія (Chlamydia trachomatis) можна успішно лікувати антибіотиками, які зазвичай приймаються перорально.

Джерело матеріала
loader