Відразу низку областей України несподівано накрив град
Відразу низку областей України несподівано накрив град

Відразу низку областей України несподівано накрив град

Град випав при сонячній та теплій погоді

У той час як у Карпатах вирує снігова хуртовина, інші регіони України накрив град. Жителі одразу кількох міст були приголомшені цим незвичайним для зими явищем.

Українці масово почали публікувати фото та відео погодного явища у соціальних мережах. Подекуди град супроводжувався сонячною погодою.

Так, град помітили у Київській, Житомирській та Черкаській областях, а також у Кривому Розі, Дніпрі та Полтаві. У більшості областей град супроводжувався сильним вітром та похмурою погодою, а, наприклад, у Кривому Розі град випав за сонячної погоди. Але мінусової температури в цих регіонах не спостерігається.

Водночас жителі Харкова скаржаться, що у місті дуже сильний вітер. Містянам навіть радять при виході з дому брати із собою "щось важке, щоб не унесло".

Варто відзначити, що взимку град явище не типове. Попри те, що це частинки льоду кулястої чи неправильної форм, найчастіше випадає град у теплу пору року. Утворюється він із потужних купо-дощових хмар під час гроз чи злив. Зазвичай град йде від 5 до 10 хвилин і дуже рідко триває понад годину.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чи випаде сніг на Новий рік. Прогноз погоди для п’яти великих міст України.

Теги за темою
Україна прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader