Бійці СБУ цього року знищили понад 500 російських танків
Бійці СБУ цього року знищили понад 500 російських танків

Бійці СБУ цього року знищили понад 500 російських танків

З початку 2023 року співробітники Служби безпеки України ліквідували понад пів тисячі російських танків, які обстрілювали та намагались прорвати позиції Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці та оприлюднила відповідне відео.

“Українська спецслужба щодня методично “мінусує” ворожу бронетехніку у боях на східному та південному фронтах. Серед знищених танків країни-агресора – новітні Т-90 і Т-90М, вартість яких становить майже 5 млн американських доларів кожен”, - ідеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що насамперед російські загарбники використовували цю техніку у складі так званих “бронекулаків” для штурму Авдіївки та Бахмута.

Також ворог залучав важку бронетехніку для стримування контрнаступальних операцій українських захисників на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

“Ефективне знищення російських танків на полі бою стало результатом філігранних оперативно-бойових операцій СБУ спільно з підрозділами ЗСУ”, - заявили у відомстві.

Для максимального ураження російської бронетехніки було залучено потужний арсенал протитанкового озброєння та сучасних безпілотних літальних апаратів.

Як повідомляв Укрінформ, спецпризначенці Центру спецоперацій "А" СБУ з 1 по 14 грудня за допомогою ударних дронів знищили 153 одиниці броньованої техніки і транспорту російських загарбників.

Фото: 128 ОГШБ

Теги за темою
війна СБУ
Джерело матеріала
loader
loader