Мін'юст подав позов про конфіскацію 1,8 млрд грн у компанії, пов'язаної з букмекером 1xBet
Мін'юст подав позов про конфіскацію 1,8 млрд грн у компанії, пов'язаної з букмекером 1xBet

Мін'юст подав позов про конфіскацію 1,8 млрд грн у компанії, пов'язаної з букмекером 1xBet

Міністерства юстиції України, до Вищого антикорупційного суду подано позов щодо застосування санкцій, у тому числі щодо конфіскації активів на користь держави, щодо ТОВ "РОЯЛ ПЕЙ ". Сума, що підлягає конфіскації, перевищує 1,8 млрд. грн. Про це повідомило Державне бюро розслідувань

- ДБР виявило зв'язок компанії "SIA ROYAL PAY EUROPE" з російським букмекером "1xBet", представленим в Україні ТОВ "ТВОЯ БЕТТИНГОВА КОМПАНІЯ". Вже діє рішення Ради національної безпеки і оборони та указ Президента України щодо застосування санкцій до "SIA ROYAL PAY EUROPE" на 5 років, - йдеться у повідомленні.

Розслідування ДБР проводиться за статтями Кримінального кодексу України, пов'язаними з фінансуванням дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та інші злочини. У ході розслідування встановлено, що SIA ROYAL PAY EUROPE має зв'язок з 1xBet, а на рахунках компанії є кошти російського капіталу на суму понад 1,8 млрд грн.

Національне агентство України з виявлення, пошуку та управління активами отримало заарештовані кошти від ДБР. Відсотковий дохід від управління активами вже допомагає фінансуванню державних потреб, але зазначається, що цього недостатньо в умовах російської агресії. Таким чином, ДБР ініціювало 100% конфіскацію активів SIA ROYAL PAY EUROPE на користь держави відповідно до законодавства про санкції.

1xBet – російська букмекерська компанія, заснована у 2007 році у Брянську. Працює під ліцензією Кюрасао, але російські правоохоронці підозрюють її в незаконному заробітку в розмірі 63 млрд рублів (приблизно 684.8 млн доларів). Незважаючи на заборону в РФ, 1xBet продовжує нелегальну діяльність у країні.

KP.UA писала про дослідження ринку онлайн-казино в Україні.


Теги за темою
Спорт Ігри
Джерело матеріала
loader
loader