У Києві з’явився гігантський СуперКуб із Лапландії: його встановлюють в одному з районів столиці
У Києві з’явився гігантський СуперКуб із Лапландії: його встановлюють в одному з районів столиці

У Києві з’явився гігантський СуперКуб із Лапландії: його встановлюють в одному з районів столиці

Ігрову пощадку планують відкрити навесні 2024 року

У Солом’янському районі Києва встановили на дитячому майданчику за підтримки меценатів встановлено СуперКуб, привезений з міста-резиденції Санта Клауса. Це основний ігровий елемент майданчика для дітей, який планують відкрити після поновлення навесні 2024 року.

Усередині Куба можуть одночасно перебувати майже 60 дітей. Про це повідомили у прес-службі "Київзеленбуду".

СуперКуб розташований на дитячому майданчику по вулиці Гетьмана, 1. Він був встановлений у рамках благодійного проекту "Joy of Play" силами меценатів.

Гігантський СуперКуб – це результат багаторічної роботи дизайн-студії фінського виробника – Lappset Group. Усередині Куба одночасно зможуть перебувати десятки дітей.

Проект дитячого майданчика

Варто зазначити, що конструкцію виготовили із північної сосни та привезли до Києва з Рованіємі (Фінська Лапландія) — єдиної офіційної резиденції Санта Клауса у світі.

СуперКуб

З обох боків Кубу на землю спускатимуться дві гігантські металеві гірки. Як відзначають меценати, цей майданчик буде не лише місцем для ігор та розваг, а й куточком радості для дітей у складних умовах війни.

Майже 60 дітей одночасно можуть перебувати всередині Куба.

У "Київзеленбуді" зазначили, що ігровий елемент та майданчик планують відкрити навесні 2024 року.

Для довідки: "Joy of Play/Радість Ігри" — проект, заснований сім’єю Хартвалл із Фінляндії, яка об’єднала зусилля фінських та датських компаній Reima, Lappset, Nilpeter спільно з Всеукраїнським громадським об’єднанням Інститут "Республіка" та компанією "Нові Горизонти 2005", щоб сьогодні підтримати Україну. У рамках проекту буде встановлено вже другий дитячий майданчик у країні.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Україні критично падає народжуваність. Жінки змушені їхати з України та мало хто повертається назад.

Якщо раніше на одну українку припадало 1,2 дитини, то зараз цей показник упав ще нижче – 0,7 дитини на одну жінку. Це втричі менше від показника відтворення населення. У нормі на одну жінку має припадати трохи більше, ніж дві дитини. Примітно, що у 2022 році показник народжуваності був трохи вищим – 0,9 дитини на жінку.

Теги за темою
Київ Діти
Джерело матеріала
loader
loader