Чи варто купувати квартиру на вторинному ринку у Львові?
Чи варто купувати квартиру на вторинному ринку у Львові?

Чи варто купувати квартиру на вторинному ринку у Львові?

Вторинний ринок нерухомості — це житловий фонд, у якого вже є власник. У такій квартирі мешкали люди — господарі чи орендарі. Це не обов’язково старий будинок — квартири в новобудовах можуть продавати їхні теперішні власники. Вибір на вторинному ринку у Львові значно ширший, а ціни можуть бути нижчими, ніж у житла в первинному сегменті.

Компанія Atlanta допоможе підібрати саме той об’єкт, що буде максимально відповідати вимогам. Серед міст, у яких пропонує варіанти агенція нерухомості Львів залишається в лідерах. Також спеціалісти допоможуть не тільки купити квартиру, але й продати, здати в оренду чи орендувати.

Переваги та недоліки вторинного житлового фонду

На вторинному ринку у Львові можна придбати як ексклюзивні квартири, так і економ-варіанти житла за зниженими цінами. Місто є культурною столицею України та привабливе для туристів. Багато хто мріє тут оселитися, тому ціни на житло є доволі високими.

Серед найбільш популярних районів міста:

  • Шевченківський — є символом безпеки. Це близький до центру район, дуже доглянутий та обладнаний всіма інфраструктурними об’єктами.
  • Личаківський — суперкомфортний, із розвиненою інфраструктурою. Тут розташовані торговельні центри, лікарні, дитячі садки, розважальні заклади. Налагоджена робота громадського транспорту, є багато архітектурних пам’яток.
  • Сихівський — розташований далеко від центру міста, тут дуже спокійно та тихо. В цьому районі зосереджені різні навчальні заклади, багато гуртків та секцій для дітей. Вартість квартир у Сихівському районі більш доступна, особливо для молодих родин.

Перевагами придбання житла на вторинному ринку є нижча ціна, різноманітність вибору варіантів, впевненість у стані будинку. Недоліки — це зношеність комунікацій та старе й незручне планування.

Документи для переоформлення нерухомості

Варто подбати про наявність усіх необхідних документів перед купівлею житла. Власник квартири має надати:

  • право власності на квартиру;
  • паспорти та ІПН усіх співвласників квартири;
  • письмову згоду чоловіка/жінки, які проживають із власником у зареєстрованому шлюбі, на продаж нерухомості та свідоцтво про шлюб;
  • техпаспорт на житло;
  • оціночний документ.

Придбання житла — відповідальний момент, у якому надійне супроводження та допомогу надасть агенція Atlanta.

Джерело матеріала
loader
loader