У Києві викрили блогерів, які поширили відео ворожих «прильотів»
У Києві викрили блогерів, які поширили відео ворожих «прильотів»

У Києві викрили блогерів, які поширили відео ворожих «прильотів»

У блогерів знайшли смартфони, які вони використали для поширення забороненого контенту.

Служба безпеки України встановила особи чотирьох киян, які незаконно поширювали в соцмережах інформацію про наслідки російської масованої ракетно-дронової атаки 2 січня на Київ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, блогери вранці 2 січня зняли ворожі «прильоти» у місті та розмістили відповідні медіафайли в соцмережах.

«Ці відео миттєво “підхопили” численні пропагандистські пабліки країни-агресора та інформресурси спецслужб рф, зокрема телеграм-канал Шарія, якому інкримінують державну зраду.

Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву», — йдеться у повідомленні.

Під час невідкладних заходів за місцями фактичного проживання блогерів працівники СБУ виявили мобільні телефони, які вони використовували для фіксації та поширення забороненого контенту. Комплексні перевірки, за результатами яких вирішуватиметься питання щодо притягнення винних до відповідальності, тривають.

В СБУ наголосили на забороні знімати та оприлюднювати відео- й фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону «Єдині новини» закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

На фото — наслідки російської масованої ракетно-дронової атаки 2 січня на Київ

Фото: ГУ ДСНС у м. Києві / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
СБУ Соцмережі
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader