У Києві повним ходом прибирають сніг: скільки техніки працює на вулицях
У Києві повним ходом прибирають сніг: скільки техніки працює на вулицях

У Києві повним ходом прибирають сніг: скільки техніки працює на вулицях

Водіїв та пішоходів просять бути уважними та обережними під час снігопадів у столиці

У четвер, 4 січня, у Києві триває активне прибирання снігу та обробка доріг протиожеледними засобами. На вулицях столиці задіяна 301 одиниця техніки "Київавтодору" та 119 одиниць техніки, що належить керуючим компаніям.

Від снігу очищають не лише проїжджі частини та паркувальні кишені, а й зупинки громадського транспорту, тротуари, сходи та пішохідні переходи. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Так, насамперед очищають та обробляють протиожеледними засобами спуски та підйоми, покриття з бруківки, а також мости. Столичних автовласників переконливо просять не паркуватись уздовж вулиць та доріг, щоб не заважати працювати спецтехніці.

Окрім цього, 526 співробітників "Київавтодору" вручну очищають від снігу зупинки громадського транспорту, тротуари, сходи, острівці безпеки, пішохідні та мостові переходи.

Водіїв просять враховувати погодні умови та бути вкрай обачними на дорозі. Також власникам авто нагадали, що транспортні засоби необхідно паркувати відповідно до правил, щоб не заважати спецтранспорту екстрених та комунальних служб.

"При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих закладів обов’язково знизите швидкість до мінімуму", — нагадали автовласникам у КМДА.

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології українського Гідрометеорологічного інституту (УкрДМІ) Віра Балабух розповіла "Телеграфу", якими будуть січень та лютий у погодному відношенні. Вона пояснила, чому зима в Україні тепер значно тепліша, ніж раніше.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader