Обійтися без пожежі: чи можна заряджати акумулятор від ДБЖ
Обійтися без пожежі: чи можна заряджати акумулятор від ДБЖ

Обійтися без пожежі: чи можна заряджати акумулятор від ДБЖ

Заряджання акумулятора від джерела безперебійного живлення автозарядним – не найкраща ідея, але загалом здійсненна.

Чи можна заряджати акумулятор від джерела безперебійного живлення, розбиралися Факти ICTV.

– Потрібно дивитися на зарядку, щоб у неї вистачало потужностей. Нині багато розумних зарядок. Вони імпульсні. Такі зарядки працюють як перетворювачі, – розповідає директор автосервісу Road Kings Євген Левченко.

Зараз дивляться

Варто враховувати, що напруга безперебійника має становити близько 14 вольт, а мінімальний струм заряду – 5 ампер. Для джерела безперебійного живлення ці показники вищі за середній.

Якщо джерело безперебійного живлення не забезпечить необхідну напругу чи струм, то ви або безперебійник пошкодите, або влаштуєте пожежу.

– Загалом, це може бути безпечно, але в якийсь момент може все піти не так, як передбачалося. Недбалість ще ніхто не скасовував. Забули щось увімкнути, забули налаштувати. Акумулятор – це не іграшка, – розповідає Левченко.

За його словами, навіть якщо ви враховуватимете всі параметри, то ніхто не скасовує людський фактор.

– На заводах також працюють люди. Буває брак, неякісний товар. Навіть якщо ви купите зарядку за 10 тис. грн, є шанс, що все піде не так, – зазначає експерт.

Підсумовуючи, можна сказати, що ви можете заряджати акумулятор від джерела безперебійного живлення, але це несе багато ризиків. Загалом краще не вдаватися до таких маніпуляцій, а проводити стандартну зарядку акумулятора.

 

Теги за темою
авто Ремонт
Джерело матеріала
loader